Na co koukat v březnu: Nový Batman, cestování časem a návrat Svěráků

28. 2. 2022 - 10:25 | Téma | Matěj Svoboda

Na co koukat v březnu: Nový Batman, cestování časem a návrat Svěráků zdroj: Foto: DC Comics

Covid je už pomalu na (nejspíš bohužel dočasném...) ústupu a v kinech se začínají objevovat zajímavé snímky, v čele s novým temným rytířem s vizáží Roberta Pattinsona.

Proti ledu, 2. března, Netflix

proti ledu 2 zdroj: Foto: Netflix

Ještě na začátku dvacátého století nebylo úplně jasné, jak vlastně vypadá Grónsko a existovala teorie, že jde o dva ostrovy. Na část Grónska si tedy dělaly zálusk Spojené státy. Dánsko vyslalo do oblasti výpravu, která měla dokázat, že jde o jeden jediný kus země, ale nikdy se nevrátila.

V roce 1909 se po jejích stopách vydal kapitán Ejnar Mikkelsen spolu s dalším námořníkem. A uprostřed ledového pekla zjistili, že najít pravdu může být zatraceně nebezpečné. Hlavní roli si zahrál Nikolaj Coster-Waldau.

The Batman, 3. března, kino

zdroj: Vertical Entertainment

Ikonický superhrdina je zpátky a tentokrát s novou tváří. Zahraje si ho Robert Pattinson, režii dostal na starost Matt Reeves, autor dvou filmů ze série Planeta opic a společně slibují trošku jiný přístup.

Nový Batman bude o začátcích ochránce Gothamu. O době, kdy se ho báli lumpové, ale i policie. Po krku jde mafiánům, jenže to vypadá, že ve městě se objevil někdo mnohem nebezpečnější. Sériový vrah Riddler má totiž v merku nejen Batmana, ale i Bruce Wayna. A navíc do Gothamu dorazila i zlodějka Catwoman.

Proměna, 10. března, kino

proměna 2 zdroj: Foto: Disney

Studio Pixar posílá do světa pravidelně ty nejlepší animáky. Toy Story, Úžasňákovi, Coco, Ratatouille, V hlavě… tady zkrátka umí kvalitu. Pixarovská novinka Proměna se bude točit okolo dospívající holčičky, která má největší trable s mámou, ta na ni totiž dohlíží možná až příliš.

Ale jinak je Mei obyčejná holka. Nebo spíš byla, protože teď zjistila, že když začne trošku ztrácet nervy, promění se v několikametrovou pandu červenou!

Betlémské světlo, 10. března, kino

betlémské světlo 1 zdroj: Foto: Bioscop

Jan a Zdeněk Svěrákovi vyhráli Oscara s Koljou, byli na něj nominovaní s Obecnou školou a natočili hity jako Tmavomodrý svět, Vratné lahve nebo Po strništi bos. Hrdinou jejich novinky je stárnoucí spisovatel Karel Šejnoha, kterému se na stole kupí nedokončené příběhy a on neví, co by s nimi měl dělat.

Jenže jednoho dne začne vidět hrdiny svých literárních děl, kteří po něm chtějí, aby nějakým způsobem jejich příběhy uzavřel. Ale jak, když se inspirace ne a ne objevit? Hlavní roli si zahrál sám Zdeněk Svěrák.

Projekt Adam, 11. března, Netflix

zdroj: Netflix

Ryan Reynolds a režisér Shawn Levy spolu v loňském roce natočili hodně fajn akční sci-fi komedii Free Guy a na place si evidentně sedli, protože do světa vypouští svůj druhý společný snímek.

Projekt Adam bude sci-fi ve stylu Návratu do budoucnosti nebo E.T.ho, ve které puberťák Adam zjistí, že mu na zahradě přistál cestovatel z budoucnosti. A aby těch šoků nebylo málo, je to on sám. Jen dospělý. A společně musí zjistit, jak zachránit tátu, který před lety zemřel a jehož výzkumy by mohly spasit svět.

Nejhorší člověk na světě, 17. března, kino

nejhorší člověk na světe 1 zdroj: Foto: Aerofilms

Julii bude brzo třicet, ale sama nemá ani to nejmenší tušení, co od života chce. Její přítel Aksel by se rád usadil, ona o tom ale nechce ani slyšet, a i když si to sama možná vůbec nepřipouští, vlastně svůj vztah sabotuje. Proč? Protože stejně jako spousta lidí jednoduše tuší, jak by se měla vyrovnat s dospělostí, láskou zodpovědností i světem kolem sebe.

A tak dělá chyby, které ji jednoho dne možná doženou. Norský hit je nominovaný na dva Oscary a mluví se o něm jako o jednom z nejlepších evropských filmů posledních měsíců.

Ambulance, 17. března, kino

zdroj: Cinemart

Král akce Michael Bay, který natočil Mizery, Skálu, Transformers nebo Armageddon, bude v Ambulanci vykrádat banku. Dva bratři se rozhodnou trošku si přilepšit, ale celá situace se jim vymkne z rukou. Unesou tedy sanitku a vydávají se na divokou jízdu přes Los Angeles.

Na palubě ale nejsou sami, spolu s nimi je tam i zdravotnice a policajt, kterého postřelili. A na záda jim dýchají všichni poldové z Los Angeles. Jízda začíná.

Ztracené město, 24. března, kino

zdroj: Cinemart

Loretta je spisovatelka romanticko-dobrodružných blábolů, která se ale skoro bojí vyjít ze svého bytu. Takže je trošku rozhozená, když ji unesou do Střední Ameriky, protože právě ona by podle všeho měla být ta pravá, kdo by tu měl najít ztracené město a obří poklad.

Ještě větší šok ale je, že po její stopě se vydává nepravděpodobný zachránce v podobě modela z obalů jejích knížek Alan. A tihle dva musí přežít v džungli plné nástrah a s partou žoldáků za zády. Těšte se na Sandru Bullock, Channinga Tatuma a dorazí i Brad Pitt.

Poslední závod, 24. března

poslední závod 1 zdroj: Foto: Bontonfilm

Hanč a Vrbata jsou jména, která znají nejenom lyžaři. Jejich tragický osud už jednou filmaři zpracovali, ale je to pěkných pár let, takže v Posledním závodě se s ním bude moci seznámit mladší generace diváků. V roce 1913 se Hanč, Vrbata a několik dalších lyžařů rozhodlo zúčastnit se prestižního závodu v Krkonoších.

Jenže když byli na hřebenech, zásadně se změnilo počasí a sportovci najednou museli bojovat o život. A ne všichni se vrátili domů. Hlavní role ztvární Kryštof Hádek, Marek Adamczyk a Judit Bárdos.

Morbius, 31. března, kino

zdroj: Falcon

Když se před pár lety v kinech objevil komiksový antihrdina ze spider-manovského světa Venom, vydělal obrovské peníze. Teď zkusí v jeho stopách jít další drsňák, který se na stránkách komiksů občas potká s Peterem Parkerem. Michael Morbius je geniální vědec, který umírá na nevyléčitelnou nemoc, jenže možná přišel na to, jak si zachránit život.

Jeho experiment ale neprobíhá úplně podle plánu a z Morbia se stává monstrum, které má nadlidskou sílu i rychlost, ale taky touží po lidské krvi. Komiksového antihrdinu si zahrál Jared Leto.

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.