Na co jít DOKINA: Dopřejte si Upgrade a poznejte Důvěrného nepřítele

31. 8. 2018 - 9:00 | Téma | Václav Rybář

Na co jít DOKINA: Dopřejte si Upgrade a poznejte Důvěrného nepřítele zdroj: tisková zpráva

Nemáte čas zdlouhavě studovat programy kin a recenze? Máme pro vás řešení v podobě krátkého pořadu, který vám v několika minutách poradí, co s načatým víkendem.

Tentokrát nás čeká opravdu pestrá směska. Ze zámoří k nám pronikají pochvaly především ohledně akčního cyberpunkového béčka Upgrade, které australští tvůrci pořídili za pouhých pět milionů dolarů. Je to napůl Přání smrti a napůl Robocop - hlavní hrdina totiž hned v úvodu přijde o manželku a taky o funkční páteř, takže mu hrozí, že bude doživotně upoután na vozík. Jeden z jeho zákazníků je ale špičkovým vědcem a nabídne mu speciální čip, který probudí zpátky k životu jeho tělo a dokonce mu dodá div ne superschopnosti. Sám za to ovšem vyžaduje trochu autonomie. Chytrý a svižný snímek se neštítí krve ani nečekaných dějových zvratů což může být na úplný závěr mírně předvídatelné blockbusterové sezóny docela osvěžující změnou.

S pokročilými technologiemi si hraje i český snímek Důvěrný nepřítel, se kterým se do kin vrací režisér Snowboarďáků Karel Janák. Tentokrát ovšem sází na drama. Vojta Dyk se coby šikovný programátor se svou manželkou stěhuje do prototypu chytrého domu, v němž je všechno ovládáno počítačem. Kdo ale vlastně může skrz jedničky a nuly nahlížet do soukromí dvojice a doslova ovládat jejich každodenní životy? Někteří recenzenti snímek přirovnávají k televiznímu seriálu Black Mirror, což je bezesporu lákavé doporučení pro všechny fanoušky sci-fi thrillerů.

zdroj: Vlastní

Opomenout nesmíme ani zajímavě vypadající dobrodružný snímek Alfa, který se odehrává v době ledové, 20 tisíc let před naším letopočtem. Právě tehdy opuštěný chlapec potkal osamoceného vlka a zrodilo se mezi nimi přátelství, které položilo základy poutu mezi člověkem a jeho nejlepším přítelem. Ano, historie ochočení vlků je trochu přibarvená, ale jestli se chcete do oné dávné doby vydat jinak než jen prostřednictvím animáků, je tohle vaše jedinečná šance.

A končíme svatbou. Nebo vlastně začínáme. Vydávají se na ni totiž Keanu Reeves a Winona Ryder ve filmu Ten pravý, ta pravá. Ženicha a nevěstu nemohou ani vystát a vlastně se jim na svatbu ani moc nechce, což si vyjasní už v letadle, když náhodou zjistí, že mají namířeno do stejného místa. A taky si vyjasní, že nemohou vystát ani sebe navzájem. Jak už to ale v tomhle žánru bývá, ten poslední stav je vyloženě dočasný. Protože jsme tenhle díl kinotipů předtáčeli, nemáme vůbec ponětí, jak to celé dopadlo, ale vidět Keanu Reevese v odlehčené roli, sice pořád s plnovousem, ale bez kulometu v každé ruce, může být docela zábava.

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.