Květnové herečky - čtyřicátnice, na které se dobře dívá

7. 5. 2015 - 18:00 | Téma | Ladislav Loukota

Květnové herečky - čtyřicátnice, na které se dobře dívá zdroj: tisková zpráva

S výjimkou jednoho mladého talentu spojuje nejzajímavější ženské herečky měsíce května věk kolem 40 let a relativní nevyužívání jejich talentu či krásy. Od Charlize Theron po Noomi Rapace jsou všechny trestuhodně málo obsazovány do hlavních rolí, při pohledu na jejich schopnosti na tom však zjevně tratí především diváci! 

Charlize Theron
Charlize se nám v květnu představí jako záporačka Šíleného Maxe v nadějně vyhlíženém pokračování klasiky postapokalyptického žánru, který dokonce napsal i zrežiroval původní zakladatel série George Miller (Šílený Max, Šílený Max 2: Bojovník silnic).

theron zdroj: tisková zpráva

Momentálně devětatřicetiletá původem Jihoafričanka Charlize je i přes své počátky hraní (prvním průlomem byla manželka postavy Keanu Reevese v Ďáblově advokátovi) dnes stále víc a víc k vidění v roli antagonistů nebo drsňaček. Šílený Max: Zběsilá cesta totiž alespoň co do typů rolí Charlize pokračuje v trendu předešlých filmů jako Všechny cesty vedou do hrobu, Sněhurka a lovec nebo Prometheus. Snad se protentokrát i povede více.
Uvidíte v: Šílený Max: Zběsilá cesta, premiéra 14. května
Zajímavost: Charlize Theron za sebou má bouřlivé dětství. Jako dítě vyrůstala na farmě poblíž Johannesburgu, v patnácti letech ji však její matka v sebeobraně zastřelila jejího násilnického, opilého otce.

Britt Robertson
Mladou Američanku Britt Robertson možná díky jejímu květnovému filmu čeká velká budoucnost. Pětadvacetiletou Britt můžete znát z jejího oceňovaného indie debutu The Ghost Club, ten však vyšel už před 12 lety. Od té doby pendluje mezi různými (pod)průměrnými filmy včetně Vřískotu 4, nejvíce se zřejmě zapsala do podvědomí hraním v mysteriózním seriálu Pod kupolí.

robertson zdroj: tisková zpráva

Země zítřka alias Tomorrowland je však dalším pokusem o navázání na úspěch Harryho Pottera, tentokrát však v kulisách sci-fi, nikoliv fantasy nebo postapo dystopie (rovněž Hunger Games). Je dost dobře možné, že výsledek bude stejný jako mnoho jiných provarů podobného ražení - díky režii Brada Birda (veterán Pixaru) a účasti Georga Clooneyho je však zřejmé, že jeho studio doufá v opak.
Uvidíte v: Země zítřka, premiéra 21. května
Zajímavost: Loni vyhrála cenu za nejlepší herečku na prestižním nashvillském festivalu pro film Ask Me Anything.

Rosemarie DeWitt
Naproti tomu Rosemarie DeWitt od remaku Poltergeista zřejmě nakopnutí své slávy očekávat nemůže – 43 let stará herečka se do podvědomí diváků zapsala celou řadou menších rolí, ale v prestižních filmech a seriálech. Od postavy sousedky v Těžké váze přes drogově závislou malířku z Mad Menů až po cenami ověnčené drama Rachel se vdává, kde hrála druhé housle Anne Hathaway.

dewitt zdroj: tisková zpráva

Přesto je Rosemarie v podobné kategorii jako její manžel Ron Livingston (Bratrstvo neohrožených, Office Space) – její obličej zřejmě „odněkud“ znáte, ale málokdy jste schopni si ho zařadit, popřípadě si vzpomenout na jméno postavy. A reboot slavné hororové ságy na tom zřejmě změní máloco...
Uvidíte v: Poltergeist, premiéra 21. května
Zajímavost: Svou vedlejší roli v Těžké váze získala i díky rodokmenu – v Americe slavný boxer James J. Braddock, titulní postava filmu, je totiž jejím dědečkem.

Carla Gugino
Trailery okatě naznačují, že největší hvězdou katastrofického digitálního opusu San Andresa nebude ani muž, ani žena, nýbrž především bortící se Los Angeles a San Francisco. Přesto platí, že ačkoliv bude druhotná pozornost zdejší zápletky upřena na The Rocka zachraňujícího svou zdejší filmovou dceru Alexandru Daddario, za nás doufáme, že nemálo prostoru dostane i neodolatelná Carla Gugino.

Carla Gugino zdroj: tisková zpráva

I ona je se svým vzhledem sexy, ale plně samostatné ženy permanentní herečkou vedlejších rolí. Vedle superhrdinky z Watchmenů, právničky ze Sin City (nebo Californication) či nedokončeného sci-fi seriálu Threshold má za sebou 43 let stará Carla Gugino více než čtvrtstoletí herecké kariéry, ale stále žádný významnější zásek v hlavní roli...
Uvidíte v: San Andreas, premiéra 28. května
Zajímavost: Popsala, že měla dvě dětství. Kvůli rozvodu rodičů pendlovala mezi matkou žijící alternativně ve stanu někde v Kalifornii, a mezi otcem na východním pobřeží s jeho luxusním domem s bazénem a tenisovým kurtem.

Noomi Rapace
A nakonec i poslední velká ženská tvář měsíce května platí za persónu, která by si zasloužila větší zátěž. Noomi Rapace dosáhla slávy v původní severské verzi filmu Muži, kteří nenávidí ženy, a v několika následovných mezinárodních zářezech. Jak pokračováná Sherlocka Holmese, tak i Prometheus ale zklamaly očekávání a Rapace ustoupila do pozadí. S výjimkou gangsterky Pomsta mrtvého muže nezískala žádný kriticky úspěšnější zásek.

noomi zdroj: tisková zpráva

A podobně tomu zřejmě nebude ani v americké krimi Dítě číslo 44, která popisuje trampoty sovětského detektiva ve stalinistické éře. Film totiž prozatím kriticky zcela propadl a nedá se očekávat, že byl zrovna kasovním trhákem. Přitom ani další velký film její filmografie, hypotetické pokračování Promethea, zatím ne a ne se pohnout k natáčení.
Uvidíte v: Dítě číslo 44, premiéra 28. května
Zajímavost: Jejího bývalého manžela Olu Rapace zřejmě znají jen Švédové nebo znalci švédské televize, v jedné světoznámé roli si ho přesto jistě pamatují mnozí – právě on byl nájemný vrah, kterého James Bond ve Skyfall shodil z rozestavěného mrakodrapu.

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.