Jak přílišná sebedůvěra Dwayna Johnsona zmařila jeho plánované ovládnutí DC

24. 3. 2023 - 10:15 | Novinky | Adam Homola

Jak přílišná sebedůvěra Dwayna Johnsona zmařila jeho plánované ovládnutí DC zdroj: Foto: DC Comics

Dwayne „The Rock“ Johnson chtěl ve svém sólovém filmu z roku 2022 oslnit superhrdinský vesmír DC jako Black Adam, mocný antihrdina a antagonista.

Jeho snaha vládnout v rámci velké franšízy se však obrátila proti němu a stála ho nejen roli, ale také odcizení některých jeho hereckých kolegů. Tady se Johnson očividně přepočítal.

Jak informoval server TheWrap, Johnson údajně silně tlačil na studio DC v tvůrčích záležitostech a snažil se být ústřední postavou, kolem které se všechno točí. Nechtěl se dělit o plátno se Zacharym Levim, který ztvárnil Shazama, obvyklého komiksového protivníka Black Adama. Johnson dokonce údajně odmítl natočil scénu po titulcích, v níž by se objevila Leviho postava a která by mohla připravit půdu pro budoucí crossover.

Místo toho Johnson prosazoval souboj se Supermanem Henryho Cavilla, dalším komiksovým nepřítelem Black Adama. I tato strategie ztroskotala, protože jak Johnson, tak Cavill byli v prosinci během výrazné obměny superhrdinské sestavy studiem DC de facto propuštěni a s jejich postavami a projekty se už nepočítá.

Levi zdůraznil napětí mezi ním a Johnsonem na sociálních sítích, když sdílel historku o Johnsonově neochotě spolupracovat. Jeden z hollywoodských manažerů anonymně sdělil serveru TheWrap: „Dwayne se snaží prodat sám sebe a svoji personu jako větší než film.... Místo toho, aby natočil film, chce rozšířit svou značku a vytvořit značku soustředěnou na sebe.“

Johnsonova nadutost a přístup zaměřený na vlastní značku mu ztížily vyhlídky na případnou hvězdnou úspěšnost komiksového filmu. Black Adam propadl v pokladnách kin a sklidil negativní ohlasy. Nikdo přitom nečekal žádné zázraky, ale film byl i přesto velkým zklamáním.

Nakonec se ukázalo, že Johnsonův očekávaný komiksový filmový debut je jeden velký průšvih. Možná by se mu dařilo lépe, kdyby se rozhodl pro spolupráci a držel se předlohy, místo aby se pokoušel ovládnout celý vesmír DC zhola sám.

zdroj: Vertical Ent.

Black Adam ostatně nepochodil ani u nás na Dokina, kde mu dal Matěj Svoboda jen 2 hvězdičky a napsal:

„Jenže krom té akce sázející jen a pouze na už okoukaný a nepříliš zajímavý styl, tu doopravdy nic dalšího není. Takže i když člověk zkusí opatrně řešit postavy (u nichž tu povrchnost čeká), jejich motivace nebo logiku, narazí, protože… protože na to všechno se tu jednoduše kašle. Black Adam je film o tom, jak Rock v digitálních omalovánkách rozbíjí všechno, co mu přijde pod ruku.

Nedělá to moc atraktivním způsobem a nic jiného na skladě nemá. Jeho Black Adam je hloupá přebarvičkovaná záležitost, co nudí. Hrdinové jsou povrchní, logika často absentuje a upřímně ani ten Johnson není příliš zábavný a zajímavý a nedošlo mu, že jeho dobrácké charisma, které si posledních pár let buduje na internetu, jednoduše nemůže fungovat, když se pokusí tvářit jako vážný drsňák. Zvlášť ve filmu, co stojí a padá krom akce právě na tomhle,“ napsal v recenzi Matěj.

Zdroje: The Wrap

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.