Hvězdným obsazením a dokonalými triky se může pochlubit Iron Man 2

28. 4. 2010 - 12:37 | Téma | red

Hvězdným obsazením a dokonalými triky se může pochlubit Iron Man 2 zdroj: tisková zpráva

Původem komiksový superhrdina Iron Man ztvárněný Robertem Downey Juniorem tentokráte změří síly s dvěma mocnými nepřáteli - závistivým obchodním konkurentem a tajemným ruským technologickým expertem v podání Mickeyho Rourka. Film, o jehož hudební doprovod se postarali australští rockoví velikáni AC/DC, vstupuje do českých kin 29. dubna.

Velmi schopný vynálezce a zbrojař Tony Stark (Downey) využívá svůj převratný vynález - hypermoderní bojový oblek, s nímž dokáže létat - k boji za záchranu světa. Svou totožnost ale na rozdíl od jiných komiksových hrdinů neskrývá za různé masky. Létací brnění zatouží získat do svého arsenálu ozbrojené síly Spojených států, což ale Stark odmítne. Existence převratné zbraně nedává spát ani šéfovi konkurenční firmy Justinu Hammerovi (Sam Rockwell).

Iron Man 2

V honbě za bojovým oděvem se proto neváhá spojit s potetovaným rabiátem a nadaným technikem ruského původu Ivanem Vankem (Mickey Rourke), jenž touží po pomstě za údajné křivdy, které se Starkův otec kdysi dopustil na jeho rodině. K vítězství v boji s Iron Manem mají Rusovi pomoci dva elektrické biče, které hravě přeseknou všechny živé i neživé cíle. Aby roli ruského zloducha ztvárnil opravdu věrohodně, strávil Rourke dobrovolně několik hodin v pověstném moskevském vězení Butyrka.

Sílícímu zástupu nepřátel pomáhá Starkovi čelit věrná a zamilovaná asistentka Pepper Pottsová (Gwyneth Paltrowová), jež mezitím povýšila na ředitelku Stark Industries, a jeho armádní spojka Jim Rhodes (Don Cheadle). Dalším Starkovým spojencem je jeho nová asistentka Natalie (Scarlett Johanssonová), jež ale ve skrytu sleduje vlastní plány.

Cílem režiséra Favreaua i Downeyho coby producenta prý bylo natočit dvojku Iron Mana "spektakulárněji a s větší dávkou adrenalinu". Postavy příběhu jsou také natolik "svébytné a originální, že nabízejí řadu nových příběhů", uvedl pětačtyřicetiletý Downey. Nevyloučil proto ani třetí pokračování.

 Iron Man 2

Soundtrack k filmu patří nahrávkám kapely AC/DC. Ve výběru se ocitlo patnáct známých, ale i méně známých skladeb pocházejících z deseti studiových alb natočených v letech 1975 až 2009. Ihned po vydání 19. dubna se deska umístila na prvním místě britské hitparády.

Postava Iron Mana, který se poprvé v roce 1963 objevil v komiksu Tales of Suspense, se zrodila v hlavě spisovatele Stana Leeho a umělců Dona Hecka a Jacka Kirbyho. Při vytváření přitažlivého, inteligentního a movitého Tonyho Starka se Lee inspiroval slavným bohatým americkým pilotem a producentem Howardem Hughesem.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.