Hostel - preview

11. 7. 2008 - 13:50 | Téma | red

Hostel - preview zdroj: tisková zpráva

Není nad to pozvednout turistický ruch nějakým pěkným filmem, který by ve smířlivém nebo dokonce magickém světle ukázal místní památky a zvyky tak, aby divák zatoužil opustit matčinu a vydat se až na druhý konec světa

Není nad to pozvednout turistický ruch nějakým pěkným filmem, který by ve smířlivém nebo dokonce magickém světle ukázal místní památky a zvyky tak, aby divák zatoužil opustit matčinu a vydat se až na druhý konec světa. Třeba horror. Jeden takový - a pěkně krvavý - se natáčel na jaře v Praze. Hostel Eliho Rotha v produkci Quentina Tarantina.

Hostel se ovšem odehrává v jiné zemi Nové Evropy, na Slovensku. Jak název napovídá, centrem dění je ubytovací zařízení pro mládež, z něhož se vyklube brutální lidomlýnek. Na place proto nechybí tatrovka a v soundtracku Michal David a československé hitovky 80.let.

Hostel SYNOPSE:
Paxton (Jay Hernandez) a Josh (Derek Richardson) jsou dva kamarádi z univerzity. Když dostudují, vydají se z rodných Států na výlet za drogami a sexem do Evropy. Po cestě se skamarádí s Islanďanem Olim (Eythor Gudjonsson) a celou trojici pak další cestovatel naláká na jistou skrytou evropskou atrakci, na ráj všech amerických turistů – jakýsi hostel v odlehlém slovenském městě, který je plný krásných a lačných Východoevropanek. Kamarádi tam vyrazí a nestačí se divit. Ženy tu jsou. Až do rána. Pak zmizí Oli. A další den Josh. Hostel vypráví o místě temných rozkoší a nebezpečných zvrhlostí, aneb někdo si pokecá s kytarou, jiný s motorovkou. Tím že se Hostel odehrává v obskurních interiérech plných plísně a louží vodohnusu, vyvolává vizuální podobnost s nedávným horrorem Saw. Tomu napomáhá i široký výběr pomůcek pro kutily a opraváře, které se v rukou chlípníků mění v nástroje radikální sochařiny. Ozvláštněním jsou alespoň kostýmy a zvířecí masky protagonistů.

Hostel INSPIRACE:
Hrůzostrašný (doufejme) snímek je inzerován jako „inspirovanéno pravdivými událostmi,“ ze světa organizovaného zločinu, sexuální turistiky a obchodu s lidmi. Roth kdesi viděl jistou webstránku, která nabízela „vražednou dovolenou“. Za cenu 10 000 dolarů mohli klienti údajně někoho mučit, nebo i zabít. Roth o tom řekl Tarantinovi, který měl prohlásit, že je to jeden z „nejšílenějších nápadů, o kterých kdy slyšel.“ Roth později přiznal, že netuší, jestli ta stránka fungovala, ale už to, že jí někdo udělal ho prý donutilo film natočit.

Hostel UPOUTÁVKA:
Teaser k Hostelu je jako lavina – pořád zrychluje. Přitom neukazuje všechny atrakce a nezahlcuje diváka střihovými hypermontážemi.

OBSAZENÍ:
Jay Hernandez se v českých kinech objevil v komedii šílená/krásný, zahrál si v drsném fotbalovém dramatu Friday Night Lights a aktuálně ztvárnil mladého Carlita Briganteho ve slabší Carlito's Way: Rise to Power. Dereka Richardsona jste mohli vidět v Blbý a ještě blbější: Jak Harry potkal Lloyda, Eythor Gudjonsson v Hostelu debutuje. Hlavní ženskou roli, Natalii, dává debutující slovenská herečka Barbara Nedeljáková, dále se v Hostelu objeví např. Paula Wild, či Jan Vlasák. Fanoušky japonských horrorů pak potěší rolička pro kultovního režiséra Takashiho Miikeho.

Hostel TVŮRCI:
Jméno Eliho Rotha se pomalu víc, než v kolonce „režie“ objevuje v „poděkování“. Děkuje mu Quentin Tarantino v Kill Bill 2, nebo i Richard Kelly v Donniem Darkovi. Roth sám debutoval 3 roky starým horrorem Cabin Fever a Hostel je jeho druhým celovečerákem.
Kameramanem Hostelu je Milan Chadima, výpravu a kostýmy dělal Franco-Giacomo Carbone (Cabin Fever, Rocky Balboa).

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.