Herečky měsíce února - americký sen z Ukrajiny i hvězda příštího Stmívání

7. 2. 2015 - 22:30 | Téma | Ladislav Loukota

Herečky měsíce února - americký sen z Ukrajiny i hvězda příštího Stmívání zdroj: tisková zpráva

I když je únor krátký měsíc, v kinech se čas nezastaví. Nová sci-fi sourozenců Wachowských Jupiter vychází připomene jeden z nových idolů Hollywoodu. Do kin rovněž vtrhne snímek Padesát odstínů šedi,  jehož knižní předloha začínala jako povídka ze světa upírské romance Stmívání. Tyto a další filmy divákům připomenou šestici kinematografických femme fatales. 

Mila Kunis

Herečky zdroj: tisková zpráva

Jenom málokdo v moderním Hollywoodu ztělesňuje ideál Amerického snu jako Milena "Mila" Markovna Kunis. Původně narozená do ukrajinské židovské rodiny se Mila v sedmi letech dočkala emigrace do Ameriky, kde navzdory vyššímu věku (v rámci studia jazyků) prokázala výjimečný lingvistický talent, když se angličtinu naučila poslechem ranních televizních show.
Mila sice pochází z vědecké rodiny - její otec je biochemik, matka pak učitelka fyziky - zhledem k bydlišti v Los Angeles bylo ovšem jenom logické, že si zkusí i hereckou dráhu. Nejslavněji prorazila v sitcomu That 70s Show a Griffinovi (dabérka Meg), rychle se však vyšvihla do první ligy s filmy jako Max Payne nebo Černá labuť. Uvidíme, jak její kariéře prospěje (nebo uškodí) rozporuplná sci-fi Jupiter vychází, kterou natočili autoři Matrixu sourozenci Wachowští.
Uvidíte v: Jupiter vychází, premiéra. 5. února
Zajímavost: Klíčovým argumentem pro opuštění kolabujícího Sovětského svazu u rodičů Mily Kunis byla výhra v loterii. Jen o dva roky později malou Milu její rodiče přihlásili na hereckou školu.

Nina Hoss

Herečky zdroj: tisková zpráva

Taktéž německá herečka Nina Hoss začínala už v útlém věku sedmi let, když propůjčovala svůj hlas postavám rozhlasových her. Rychle se prokousávala dále. Ve čtrnácti letech debutovala na divadelních prknech, stála se členkou úspěšného berlínského divadla Deutches a v 21 letech přišla i první filmová role. Navzdory uměleckým kořenům - v dětství se věnovala rovněž zpěvu nebo hraní na klavír - se doposud nejvíce proslavila romantickým cajdákem Bílá masajka (2005).
Žánrové drama Fénix, které dorazí na konci února, má šanci ji vrátit zpátky do reflektorů. Nina si v něm střihne hlavní roli někdejší úspěšné zpěvačky, která se po druhé světové válce vraci z koncentračního tábora se znetvořenou tváří. Postupuje plastickou operaci a v jekyll-hydeovském příběhu se stává vlastní dvojnicí.
Uvidíte v: Fénix, premiéra. 26. února
Zajímavost: Nina Hoss krom herectví podpořila i kampaň proti ženské obřízce s názvem Make Poverty History a obdobnou kampaň za zachování zbytků brazilských deštných pralesů. Agitační způsoby se v její rodině zjevně dědí - její otec Willi Hoss byl vedoucím odborů a členem parlamentu za Zelené.

Amy Adams

Herečky zdroj: tisková zpráva

Posledních několik let bylo vůči Amy Adams velmi vstřícných. Původem v Itálii narozená dcera amerického vojáka s tváří knihomolky se představila jako sexy podvodnice v retru Špinavý trik i jako novinářka Lois Lane v Muži z oceli. Právě loni ji ostatně časopis Time vybral do přehledu sta nejvlivnějších lidí světa.
Letos se v naší distribuci ukáže v novém filmu Tima Burtona (Střihoruký Edward) zvaném Big Eyes o kreslířce Margareth Keane, autorce nového uměleckého stylu, kterou o slávu připravil její manžel. Snímek na motivy skutečné události bude jejím jediným v tomto roce, už na příští rok se však objeví v životopisu Janis Joplin i pokračování Supermanových trampot.
Uvidíte v: Big Eyes, premiéra 5. února
Zajímavost: Je velká škoda, že zatím nenatočila autobiografický snímek o své rodině. Nejen, že byl její otec v Itálii nasazeným vojákem, ale také se živil jako zpěvák v nočních klubech, zatímco její matka se později vydala na dráhu poloprofesionální kulturistky. Oba rodičové byli zároveň Mormoni, Amy má ostatně šest dalších sourozenců, přitom se rozvedli, když ji bylo 11 let.

Margot Robbie

Herečky zdroj: tisková zpráva

Australská kráska s tváří topmodelky Margor Robbie se ponejvíce zapsala do našich myslí svou vášnivou postavou ve Vlkovi z Wall Street. Snímek z roku 2013 sice svému frontmanovi Leonardu DiCapriovi nezískal zlatou sošku, Margot však zjevně představil celé řadě producentů, kteří ji na rok 2015 obsadili do v její filmografii rekordních čtyř filmů!
V tom nejbližším, gangsterce Focus, se jako začínající podfukářka bude věšet (podle plakátu doslova) na Willa Smithe jako podvodníka-veterána. Margot však necílí jenom na odpočinkové filmy - na příští rok by se měla představit jak v rebooty hrdiny jménem Tarzan, tak i komiksové týmovce Suicide Squad.
Uvidíte v: Focus, premiéra 26. února
Zajímavost: Průlomovou rolí Margot byl brzy zrušený seriál Pan Am. Krátce před jeho natáčením však Margot měla hrát i v remaku Charlieho andílků - měla štěstí, že si producenti její obsazení zde rozmysleli, Charlieho andílci byli totiž zrušeni ještě mnohem rychleji.

Raven-Symoné

Herečky zdroj: tisková zpráva

Pohledu na afroamerickou herečku, raperku, tanečnici a producentku Raven-Symoné, zkráceně často jen Raven, se sice v únoru nedočkáte, za to si ji však budete moct poslechnout - pokud tedy domácí produkce vypustí i některé verze animáku v originálním znění. Na každý pád je však účinkování Raven hodné zmínit už jen pro její další projekty a životní dráhu.
Celým jménem Raven-Symoné Christina Pearman byla ve Spojených státech počátkem 90. let populární dětskou hvězdičkou, a to nejen hereckou - své první hudební album ostatně vydala už v osmi letech, tedy jako nejmladší interpret v historii svého labelu. Zatímco většina dětských hvězd končí s pověstí největšího trosky široko daleko, Raven dodnes úspěšně účinku v primárně dětských (série Dr. Dolittle, Deník princezny, nynější animáková série o Zvonilce) nebo rodinných filmech (Fotři jsou lotři), úspěšně tvoří na Broadwayi a stále má nemalou hudební relevanci.
Uslyšíte v: Zvonilka a tvor Netvor, premiéra 12. února
Zajímavost: Její dráhu nakopnul Bill Cosby, který aktuálně upadl v nemilost kvůli své kauze sexuálního obtěžování. Počátkem 90. let sotva pětiletou Raven sice odmítl pro natáčení svého nového filmu, rozeznal však talent a doporučil ji proto do posledních tří řad svého nejslavnějšího sitcomu Show Billa Cosbyho.

Dakota Johnson

dakota zdroj: tisková zpráva

Ať už si o tom mužští diváci myslí cokoliv, zdaleka nejočekávanější ženskou herečkou měsíce února bude Dakota Johnson jakožto Anastasia Steele, hrdinka "hardcore romantiky" Padesát odstínů šedi. Zhusta prodávaný knižní titul, která dal výrazu softporno zcela nových významů, se po sáhodlouhých castingových hrátkách konečně řítí do kin a nelze od něj očekávat nic menšího než obrovský hit.
Lze předpovídat, že pro Dakotu Johnoson bude role zpočátku-stydlivé-ale-časem-rozverné Anastasie požehnáním i prokletím zároveň. Podobně jako v případě Krister Stewart ze Stmívání si díky filmu zřejmě i ona přijde na obrovskou komunitu fanoušků i ranec dolarů, bude však mít problém se vymanit ze stínu své nejslavnější role. Dakota se však oproti Kristen Stewart, která před Stmíváním perlila už v Útěku do divočiny nebo Úkrytu, prozatím objevovala spíše ve vedlejších rolích a průměrnějších snímcích, risk se ji proto může jedině vyplatit.
Uvidíte v: Padesát odstínů šedi, premiéra 12. února
Zajimavost: Dakota sice dostává převážně role křehkých, nevinných dívek, stresující dospívání v Hollywoodu si však u ní už v roce 2007 vyžádalo léčbu proti závislosti na alkoholu.

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.