Dubnové herečky: těšíme se na nedoceněnou Toni Collette i chraplavou Emmu Stone

10. 4. 2014 - 9:37 | Téma | Ladislav Loukota

Dubnové herečky: těšíme se na nedoceněnou Toni Collette i chraplavou Emmu Stone zdroj: tisková zpráva

Aprílový měsíc ve své první polovině nenabídne tolik trháků, kolik by bylo pro filmové gurmány záhodno, na svém konci však předčasně zahájí letní sezónu blockbusterů. Ruku v ruce s tím jde i vybraná pětice nelahodnějších představitelek – najdeme mezi nimi několik menších, o to však zajímavějších persón, i nefalšované současné superhvězdy. 

Náš měsíční přehled opět přináší zajímavé a velmi nadané herečky, o nichž vám můžeme prozradit, že je všechny rozhodně v dubnových filmech uslyšíme. Uslyšíme? Ano, jedna z našich dam totiž dabuje postavičku v kresleném filmu. Uhodnete takhle na začátku, která by to mohla být?

Emma Stone

Emma-Stone-2014 zdroj: tisková zpráva

Kráska s hlubokým hlasem Emma Stone patří mezi nadějné talenty současného Hollywoodu – je to sotva několik let, kdy poprvé zazářila v přisprostlé komedii Superbad (2007), a teprve až nenápadný kultovní Zombieland (2009) ji zajistil výraznější popularitu. Úspěch v kariéře však v tomto období zdaleka nebyl jistý, Emma si v roce 2008 ostatně zahrála v solidním, avšak zrušeném seriálu Drive. Po Zombielandu ovšem bylo jasné, že Emma je dostatečně zajímavá pro mladé diváky, i že zároveň může pomoct prodat drahou filmovou produkci. 

Její okamžik přišel v roce 2012 s rebootem značky Spider-Man. Co na tom, že finální snímek očekávání diváků úplně nenaplnil? Emma obsadila obálky časopisů a o hvězdné kariéře bylo rozhodnuto. Díky roli v rozličné komedii i dramatu Gangster Squad (2013) si doposud navíc udržovala škálu rolí, díky nimž nebyla tak snadno zařaditelná.

Uvidíte v: Amazing Spider-Man 2, premiéra 24. dubna

Zajímavost: Letos má Emma naplánovány čtyři nové filmy, nejvíce ve své kariéře. Tím nejviditelnějším bude dubnový Amazing Spider-Man 2, nemůžeme se však dočkat i zbylé palby menších snímků.

Toni Collette

toni collette zdroj: tisková zpráva

Léty prověřená herečka Toni Collette si užívá podobného statusu jako například Emma Watson – již mnohokrát prokázala, že zvládne celou řadu diametrálně rozličných hereckých poloh a typů rolí, obrovský talent z ní však rozhodně neučinil filmovou celebritu vydělávající stohy peněz...

Toni můžeme z filmového plátna znát nejpozději od hořké komedie Muriel se vdává (1994), významné okamžiky však pro sebe urvala i v Sametové extázi (1998), či Šestém smyslu (1999) či Hodinách (2002).

Přesto jako by měla mnohdy v posledních letech problém se upíchnout k populárnější roli. V první dekádě milénia natočila například Malou Miss Sunshine nebo propůjčila svůj hlas dokonale černému animáku Mary a Max, zároveň ji však nevyšel komediální seriál Tara a její svět (United States of Tara, 2009) a v její filmografii tak začaly disponovat i rozličné filmy nižší produkce. Doufejme, že směrem k lepším vrcholům odstartuje v černé komedii Dlouhá cesta dolů a několika sebevrazích, kteří se na Silvestra náhodou potkají oblíbeném místě pro úkončení života.

Uvidíte v: Dlouhá cesta dolů, premiéra 10. dubna

Zajímavost: Za účast v duchařině Šestý smysl byla dokonce nominována na Oscara!

Kate Mare

kate-mara_00200800 zdroj: tisková zpráva

Starší sestry to nemívají jednoduché – například Kate Mara jako starší sourozenec Rooney Mara se ve filmu pohybuje déle, byla to však právě Rooney, kdo získal prestižní a mediálně vděčnou roli v americké verzi Mužů, kteří nenávidějí ženy.
To naštěstí neznamená, že by Kate zůstala na ocet – právě naopak, její úspěch rostl s každou novou rolí. Již v minulosti se Kate blejskla v úspěšných snímcích, neměla však zrovna štěstí na významnější role – z těch starších filmů tak může Kate nabídnout Zkrocenou horu (2005, kdo si ale zrovna tenhle film pamatuje za vedlejší ženské role?) nebo 127 hodin (2011, kdo si ale tenhle film pamatuje zrovna za cokoliv jiného než scény amputace?).

Od roku 2011 však Kate úspěšně nasedla do nové seriálové vlny. Vidět ji tak můžeme znát ze strašidelné kultovky American Horror Story, vysoce oceňovaného politického dramatu House of Cards a můžeme jen doufat, že právě zde získaná popularita ji pomůže dohnat její sestřičku. Pomoct by v tom mohl být i vysněný film všech technooptimistů Transcendence, kde si Kate zahraje po boku Johnnyho Deppa měnícího se na digitálního boha...

Uvidíte v: Transcendence, premiéra 17. dubna

Zajímavost: I kdyby to Kate ani Rooney nevyšlo, hlady snad neumřou - její rodina vlastní fotbalové kluby New York Giants a Pittsburg Steelers, nikoliv však kvůli díky populární koupi. Naopak, prapředci Kate stálu u zrodu slavných amerických fotbalových klubů.

Mia Wasikowská

Mia_Wasikowska_006 zdroj: tisková zpráva

Vskutku raketovým startem se může pyšnit Australanka s polskými kořeny Mia Wasikowská. Je to sotva osm let od jejího prvního debutu v průměrné regionální záležitosti Poprask na předměstí, již o dva roky později však Mia získala vedlejší roli ve válečném eposu Odpor po boku Lieva Schreibera a Daniela Craiga – i přes jejich jména však i Odpor platil za nepříliš známé dílko. 

Vše tak proměnil až Tim Burdon obsazením Mii do hlavní role ve své Alence v říši divů (2010). Na tentýž rok přišel i oscarový snímek Děcka jsou v pohodě. 

Letos sice Mia hýří spíše menšími, za to však zajímavějšími snímky, vidět jsme ji mohli už v březnu jako zlou upírku v hipstersé upířině Přežijí jen milenci. V dubnu pak ani ne pětadvacetiletý talent Mii Wasikowské zazáří rovněž v obskurní komedii Dvojník.

Uvidíte v: Dvojník, premiéra 17. dubna

Zajímavost: Stejně jako její otec polského původu (Australanka je matka) je Mia nadšenou fotografkou. Při natáčení Jany Eyerové dokonce si dokonce nechala do kostýmu všít digitální kameru pro tajné pořizování momentek z natáčení. Jeden z jejích snímků byl dokonce ve finále australské národní ceny za nejlepší portrét.

Anne Hathaway

anne-hathaway-wallpaper zdroj: tisková zpráva

V dubnu se pohledu na Anne jako takovou nedočkáme, vyskytuje se totiž pouze hlasově v animáku Rio 3 (který u nás dozajista poběží dabovaný), přesto Anne Hathaway platí za děvčicu, kterou v přehledu nelze nezmínit – třebas už jen kvůli její čerstvě nabyté pověsti "moderní Audrey Hepburn". V 31 letech má Anne Hathaway u nohou celý Hollywoodů. Rodačka z Brooklynu jako talentované dítě už v mládí tíhla k herectví či tanci, zlo ale přišel až po roli v zaříznutém televizním seriálu Get Real – ač jinak šlo o snůšku děsů, Anne za roli získala nominaci v prestižní Teen Choice Award. Záhy získala roli v populárním Deníku princezny, a nakopnutá kariéra svištěla kupředu.

Nálepky náctileté hvězdičky se však Anne zbavila až předloni dvojím obsazením v Bídnících a Temný rytíř povstal. Za první jmenovaný získala Oscara, za druhý zase srdce filmových fanoušků pro provedení Catwoman – právě u zprvu negativních ohlasů na obsazení Anne do Nolanova třetícho Batmana je ostatně znovu poznat překotná štěstěna a názor publika…

Uvidíte v: Rio 2, premiéra 10. dubna

Zajímavost: Anne sdílí jméno s manželkou Williama Shakespeara, nejedná se přitom o umělecký pseudonym – křesné jméno Anne však její rodiče zvolili úmyslně právě kvůli podobnosti

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.