Druhou Světovou válku Z by měl natočit David Fincher

27. 4. 2017 - 17:54 | Novinky | Adam Homola

Druhou Světovou válku Z by měl natočit David Fincher zdroj: tisková zpráva

V roce 2013 vtrhl do kin velkofilm Světová válka Z s Bradem Pittem a vedle očekávání a natěšení ho doprovázela stejná míra spekulací o problémech při natáčení, o přestříhávání a dalších radostech. Nakonec to ale všechno dobře dopadlo, film se docela povedl a v kinech se neztratil, když utržil přes půl miliardy. Přetočme čas na rok 2017 a zjistíme, že dvojka už klepe na dveře.

Brad Pitt se vrátí a film bude rovnou i produkovat, stejně jako první díl. Herec se podle zdrojů Variety údajně sešel s několika režiséry, ale nic z toho nebylo. Nakonec si ale vzpomněl na Davida Finchera, s nímž má na kontě už tři filmy a druhá Světová válka Z by mohla být tím čtvrtým. Pokud na to tedy režisér kývne a studio to všechno posvětí.

Fincher a Pitt za sebou mají už Sedm, Klub rváčů a Podivuhodný případ Benjamina Buttona. Všechno to jsou povedené kousky a osobně bych se za Fincherovu Světovou válku Z vůbec nezlobil. Ostatně už taky pár let žádný film nenatočil, naposled Zmizelou v roce 2014.

Druhá Světová válka Z zatím ještě nemá zelenou, ale údajně by ji měl šéf studia Paramount Pictures Jim Gianopulous schválit během následujících týdnů. A pokud všechno půjde podle plánu, mělo by začít natáčení s Pittem před kamerou a Fincherem za kamerou v prvních měsících příštího roku.

zdroj: Vlastní

Osobně bych se za Finchera u kormidla vůbec nezlobil. Je to jeden z nejlepších současných režisérů a podívat se na nějaký velký mainstreamový blockbuster s jeho vizí by mohlo být hodně zajímavé. Pokud by mu do toho ovšem studio nekecalo způsobem, jako v době třetího Vetřelce. Ale tehdy byl Fincher prakticky nikdo, zatímco dnes má jasné jméno a nejspíš i dobrou vyjednávací pozici.

O režii jedničky se tehdy postaral Marc Forster, který natočil také třeba bondovku Quantum of Solace, Kazatel Kalašnikov, nebo Hledání Země Nezemě.

Zdroje: Variety

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.