Craig, Depp i nejmladší z rodu Hemsworthů - listopad je plný hvězd

19. 11. 2015 - 12:30 | Téma | Ladislav Loukota

Craig, Depp i nejmladší z rodu Hemsworthů - listopad je plný hvězd zdroj: tisková zpráva

Nebaví vás listopad? Vzhůru do kina! Pošmourno totiž rozzáří hvězdy první velikosti. Krom prověřených veteránů filmového plátna, kteří se mihnou především v největším filmu měsíce, bondovce Spectre, dorazí i kapka mladé, nadějné krve.

Daniel Craig

Počátek měsíce se nese ve velkém stylu! Od 5. listopadu totiž v tuzemsku působí veleslavný agent s povolením zabíjet James Bond. Daniel Craig si elegána 007 střihne už počtvrté (a ještě v jednom díle se na něj zřejmě můžeme těšit). Patrně nejkontroverznější Bond historie, kterého řada fanoušků bondovek adoruje a řada dalších nemůže vystát, se tentokrát vydá na průzkum své vlastní minulosti. A nejspíš přispěje k další dekonstrukci mýtů kolem legendárního agenta.

Daniel-Craig zdroj: tisková zpráva

Než nějaké to tajemství odhalíte s ním, připomeňte si další filmové tváře charizmatického Angličana. Koncem 90. let zaujal jako milenec výtvarníka Francise Bacona v dramatu Láska prokletá, jeho první blockbusterová role pak přišla na přelomu tisíciletí – ztvárnil záporáka v dobrodružném snímku Lara Croft: TombRider. Pak už to šla ráz naráz – Road to Perdition, skvělý výkon v Po krk v extázi, Svěrací kazajka Už po potykání si s bondovkami, americká adaptace knihy Muži, kteří nenávidí ženy, kde mu postava severského playboye ve středních letech fakt sedla.
Uvidíte v: Spectre, v kinech od 5.11.
Zajímavost: Retro vložka! Daniel Craig si za svou kariéru vyzkoušel všelijaké image, tahle byla ale bezesporu jeho nejulítlejší. S bujnou kšticí se objevil v 90. letech v seriálu Our Friends in theNorth.

Brad Pitt

Zatímco Craig stál proti Angelině Jolie v Laře Croft, Brad Pitt si po boku své manželky střihl roli v další listopadové novince – v partnerském dramatu U moře. Angie si ho tu i pěkně zrežírovala. A nutno připomenout, že někdejší poněkud ostřejší manželské hrátky ve snímku Pan a paní Smithovi se Pittovi a Jolie zalíbily natolik, že se pak vrhli i do skutečného vztahu. V U moře agenty nehledejte, extra veselo však Bradovi nebude. Hvězda snímků Hanební pancharti, Interview s upírem, Sedm let v Tibetu a mnoha dalších snímků se totiž na dovolené ve Francii snaží zachránit rozpadající se vztah... Tedy ten filmový.

Pitt zdroj: tisková zpráva

Uvidíte v: U moře, v kinech od 19.11.
Zajímavost: Ačkoliv se vztah jednoho z nejsledovanějších hollywoodských párů snad nerozpadá, U moře přece jen v některých ohledech vychází z reality. V pondělí manželé v rozhovoru v The Today Show na stanici NBC uvedli, že film je částečně inspirován truchlením po smrti Angelininy matky. Pitt v otevřeném rozhovoru také ocenil statečnost své ženy, která se později preventivně rozhodla nechat si odstranit prsa a vaječníky. A upozornil, že se jednalo o její velice zralé a promyšlené rozhodnutí.

Johnny Depp

Kde byl Johnny nejlepší? Jako věčně sjetý novinář v Strachu a hnusu v Las Vegas, v excentrických rolích Willyho Wonky a Jacka Sparowa, anebo v kůži sexy týpka z retro romantiky Čokoláda? Či snad jako podivíni Ed Wood a divoký šlechtic John Wilmot v Libertin? Těžký výběr. Jedno je však jasné – v roli nejnovější ho možná na první pohled nepoznáte. Jeho mafián James WhiteyBulgertotiž nosí ulízlé světlé vlasy a vypadá o nějaký ten rok starší. Nu, posuďte sami.

Johnny Depp zdroj: tisková zpráva

V mafiánských filmových končinách si Depp počíná už jako ryba ve vodě. Aktuální počin je totiž už čtvrtý snímek ze světa mafie více či méně vycházející ze skutečnosti, kde si tahle hollywoodská hvězda zahrála. V 90. letech se objevil po boku Al Pacina ve snímku Krycí jméno Donnie Brasco. V roce 2001 pak ztvárnil drogového bosse George Junga, v dramatu Kokain, o 8 let později pak gangstera Johna Dillingera ve Veřejných nepřátelích.
Uvidíte v: Black Mass: Špinavá hra, v kinech od 19. Listopadu
Zajímavost: Pokud byste měli obavy, zda Johnny přece jen nesešel i ve skutečnosti, obratem vás uklidníme. Takhle mu to totiž po boku jeho současné ženy slušelo před pár dny na Hollywood Film Awards.

James McAvoy

Tenhle šestatřicetiletý skotský sympaťák je pořádný chameleon. Září v komediích (Penelope, Wimbledon, Uvnitř tančím), milostných dramatech (Pokání, Vášeň a cit, Zmizení EleanorRigbyové), s akčním žánrem se pak šikovně popasoval ve Wanted.

James-McAvoy zdroj: tisková zpráva

Nelze však opomenout ani jeho Charlese Xaviera v nových X-Menech, a hnusáka, kterého krásně ztvárnil třeba v dramatu Sviňák. Jak mu bude slušet klasika? Nehraje nikoho menšího než Viktora Frankensteina!
Uvidíte v: Viktor Frankenstein, v kinech od 26.11.
Zajímavost: James McAvoy si nepotrpí na skandály a o svém soukromém životě, který sdílí s manželkou Anne-Marií Duff a pětiletým synem, příliš nemluví. Když už tu ale byl Bond s hárem, sluší se připomenout, že McAvoy udělal letos kvůli práci radikální změnu image – a pro roli Charlese Xaviera v X-Men: Apocalypse, shodil vlasy.

Liam Hemsworth

Benjamínek z rodiny Hemsworthů už dávno není jen „brácha od Thora“. Naopak. Díky sérii Hunger Games, jejíž závěrečný díl jde do kin právě tento měsíc, má už dávno svůj vlastní okruh fanynek. Vedle HG, kde ztvárnil nejlepšího kamaráda hlavní hrdinky Galea, se objevil třeba i v dvojce Expendables, romantickém dramatu Láska a čest, nebo hororu Triangle.

hemswort zdroj: tisková zpráva

Uvidíte v: Hunger Games: Síla vzdoru, 2.část, v kinech od 19.11.
Zajímavost: Liam je zřejmě hodný syn. Nedávno se totiž na Instagramu pochlubil selfie s maminkou, jíž popsal jako „nejlepší mámu na světě.“ Docela podoba, což?

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.