Červnové filmy – akční sci-fi, fekální komedie i populární animák

2. 6. 2014 - 7:00 | Téma | Vojtěch Karlík

Červnové filmy – akční sci-fi, fekální komedie i populární animák zdroj: tisková zpráva

Do kin míří v červnu o poznání méně novinek, což je možná dáno prostě jen tím, že začíná nejteplejší období v roce a lidé raději tráví čas mimo města a filmová studia s tím dopředu počítají. Nebojte se, rozhodně narazíte i na dobré a zajímavé filmy. Pár tipů na šestý měsíc v roce nám rozhodně nedělalo problém sestavit.

Od 5. června

Zakázané uvolnění

zdroj: Archiv


Nový film režiséra Jana Hřebejka bude pro mnohé filmové diváky důvodem, proč prostě do kina jít a neřešit, o čem jeho nejnovější počin vlastně je. Hřebejk svým divákům přináší opět komedii, tentokrát o jedné hodně zamotané svatbě, nepovedeném únosu nevěsty a koktejlu, který si ženy a dívky namíchají, když je ten správný čas. Máte z toho rozum? Pokud ne, pak věřte, že ani my nejsme příliš chytří. Nechme se tedy překvapit novinkou, v níž hrají Jana Stryková, Hana Vagnerová, Zuzana Stavná, Ondřej Sokol a další.

Na hraně zítřka

zdroj: Warner Bros Pictures


Každý rok se objeví nějaký ten film, o němž se říká, že je nejočekávanější. To se o novince Douga Limana říci asi nedá. Dlouho dopředu se vědělo, že to bude sci-fi, že v něm budou hlavní role hrát Tom Cruise a Emily Blunt a že se v něm bude cestovat v čase. První ohlasy však slibují nejen vizuálně efektní podívanou, ale také dobrý scénář a výborného Cruise, který je opět ve formě. Těšíme se.

Hvězdy nám nepřály

hvězdy 

zdroj: Archiv

Romantické a zamilované filmy s nádechem tragédie mají vždycky u diváků úspěch. Příběh vypráví o vztahu dvou teenagerů, kteří se seznámí na sezení podpůrné skupiny pro boj s rakovinou. Hazel a Gus se postupně sbližují, současně však zjišťují, jak moc jejich životy ovlivňují zdravotní problémy. Jejich společnou vášní jsou knihy a vydávají se proto na cestu do Amsterdamu, kam je pozve jejich oblíbený spisovatel Peter Van Houten (Willem Dafoe).

Od 12. června

Všechny cesty vedou do hrobu

zdroj: Archiv


Jak může normální člověk přežít na místě, kde Zubatá číhá doslova na každém kroku? A jak tam může přežít chronický posera s panickou hrůzou ze smrti? Stvořitel komediálního hitu Méďa, Seth MacFarlane protentokrát odhodil měkoučký plyš a v další pekelně zábavné jízdě vám naservíruje příběh, díky němuž poznáte pravý význam slovního spojení „ukrutná sranda“. Albert (Seth MacFarlane) se protlouká jako nepříliš úspěšný pasák ovcí a právě dostal kopačky od okaté Louise (Amanda Seyfried), které vadí jeho celoživotní zbabělost. Ke své smůle totiž žije v době, kdy se každý druhý konflikt řeší soubojem na pistole, a on přitom vůbec neumí střílet. I na notorického outsidera se ale někdy může usmát štěstí. To Albertovo se právě přistěhovalo do jeho města, jmenuje se Anna (Charlize Theron) a nejen že trefí deset terčů z deseti, ale navíc má s Albertem svatou trpělivost a nezdolné odhodlání ho to taky naučit. Seth MacFarlane stojí za veleúspěšnou komedií Ted, má na triku i legendární animovaný seriál Griffinovi a pokud chcete ještě nějakou informaci, tak jeho novinka je bezesporu zatím nejsprostším filmem roku, v níž se bude prdět i penisem.

Od 19. června

Jak vycvičit draka 2

zdroj: Archiv


Populární animovaný film o chlapci, který si vycvičil draka, aby s jeho pomocí pak porazil jiného zlého draka, frčel v kinech už hodně dávno. Po pravdě jsou to jen čtyři roky, co příběh malého Škyťáka bavil rodiče a jejich ratolesti a nyní do kin míří druhý díl. Nad přátelstvím lidí a draků se opět stahují mračna a staré partě nezbyde nic jiného, než se znovu dát do kupy a pokusit se vše napravit. Proti lidem z ostrova Blp tak bude stát ještě mocnější a temnější drak, kterého lze považovat za takového dračího boha.

Od 26. června

Transformers: Zánik

tra

zdroj: Archiv

Se čtvrtým dílem oblíbené filmové série Michaela Baye přichází pomyslný restart. Roli hlavní lidské postavy získal Mark Wahlberg, který představuje automechanika Cadea, kterému se jedno auto pod rukama promění ve slavného Optimuse. Mezitím se vláda snaží vytvořit vlastní roboty, schyluje se k dalšímu konfliktu a svět ještě brázdí takzvaní dinoboti, kteří jsou podobní prehistorickým veleještěrům. Příběh? Asi žádný, ale zase se na půjde velmi dobře dívat. Efektní podívanou Michael Bay prostě umí.

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.