Celovečerní dokument V síti jde do kin ve dvou verzích

11. 2. 2020 - 9:25 | Novinky | Adam Homola

Celovečerní dokument V síti jde do kin ve dvou verzích zdroj: tisková zpráva

Očekávaný dokument V síti přijde do kin už tento měsíc, konkrétně 27. února. Možná trochu nestandardně ve dvou různých verzích. Tým v čele s režiséry Barborou Chalupovou a Vítem Klusákem se tak rozhodl hlavně proto, aby film mohli vidět ti, o kterých pojednává – dvanáctileté děti.

První verze bude mít 100 minut, přístupná bude od 15 let a nese název V síti. Druhá verze bude mít 63 minut, přístupnost od 12 let a najdete ji pod názvem V síti: Za školou. Přístupnější verze dokumentu je doplněna komentáři a radami hlavních protagonistek.

„Považujeme za důležité, aby film mohly vidět školní děti, kterých se týká především. Proto jsme připravili verzi V síti: Za školou, která bude přístupná od 12 let a kina ji budou uvádět spíše v odpoledních časech. Jde o výběr dramatických scén z velkého filmu, které jsou doplněné o vstupy našich hereček. Tereza, Sabina a Anežka v nich mladším divákům radí, co v takových vypjatých situacích dělat a na koho se obrátit," vysvětluje v tiskové zprávě režisér Vít Klusák.

Tvůrci konzultovali všechny vstupy s hlavním odborným poradcem filmu doc. Kamilem Kopeckým z Univerzity Palackého v Olomouci. Společně s uvedením filmu do kin se chystá i osvětová kampaň pro školy, jejímž hlavním pilířem je právě ona přístupnější verze dokumentu.

„Máme za sebou už několik předpremiér a projekcí pro učitele, ale ta pro děti z jedné základky patřila mezi ty vůbec nejlepší díky tomu, jak zajímavými otázkami nás zahrnuly," říká herečka Anežka Pithartová.

zdroj: Aerofilms

Pokud jste o V síti zatím neslyšeli, oficiální popisek dokumentu vám vše podstatné rychle objasní:

3 herečky, 3 pokojíčky, 10 dní a 2458 sexuálních predátorů. Radikální experiment otevírá tabuizované téma zneužívání dětí na internetu. Tři dospělé herečky s dětskými rysy se vydávají na sociální sítě, aby v přímém přenosu prožily zkušenost dvanáctiletých dívek online. Ve věrných kopiích dětských pokojů chatují a skypují s muži, kteří je na netu aktivně vyhledali a oslovili. Drtivá většina těchto mužů požaduje sex přes webkameru, posílá fotky svých penisů a odkazy na porno. Děti jsou dokonce vystaveny vydírání. Dokumentární film Barbory Chalupové a Víta Klusáka vypráví strhující drama tří hrdinek alias "dvanáctiletých dívek", pro které se účast na experimentu, od castingu až po osobní schůzky s predátory pod dozorem ochranky, stává zásadní životní zkušeností. Predátorské taktiky se postupně obracejí proti svým strůjcům: Z lovců se stávají lovení.

Speciální verze filmu V SÍTI vhodná pro diváky už od 12 let, a to i bez doprovodu rodičů nebo jiné dospělé osoby. Tři dospělé herečky, které vypadají na 12 let, se připojí na sociální sítě, aby v přímém přenosu zažily, co se děje v online světě. V kopiích dětských pokojů chatují a skypují s muži, kteří si je na netu našli a napsali jim. Drtivá většina těchto mužů požaduje sex přes webkameru nebo posílá erotické fotografie a videa. Herečky dokonce zažívají vyhrožování a vydírání. Nejsilnější momenty z oficiální celovečerní verze filmu jsou doplněny o praktické rady, návody a komentáře hereček, které si zkušeností se sexuálním obtěžováním na internetu samy prošly.

Natáčení proběhlo pod dohledem ředitelky Linky důvěry, psycholožky, sexuoložky, právníka a kriminalisty se specializací na kyberkriminalitu. Film koprodukuje Česká televize.

Zdroje: tisková zpráva

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.