Affleck se pouští s Damonem do dalšího filmu, tentokrát o vzniku ikonické boty

10. 2. 2023 - 13:13 | Trailery | Adam Homola

Affleck se pouští s Damonem do dalšího filmu, tentokrát o vzniku ikonické boty zdroj: Foto: MGM

Ben Affleck a Matt Damon se spolu naposledy střetli ve středověkém historickém dramatu Poslední duel. A teď spolu budou před kamerou navrhovat boty.

Příběh za vznikem boty Air Jordan se začal psát v roce 1984, kdy společnost Nike představila světu svou první botu pod značkou Air Jordan. Ikonickou botu navrhlo trio Peter Moore, Tinker Hatfield a Bruce Kilgore a to pro basketbalistu Michaela Jordana.

Michael Jordan byl v té době na vrcholu kariéry, kdy se stal se jedním z nejlepších basketbalistů všech dob. Nike v tomto talentovaném sportovci viděl příležitost pro svou značku a rozhodl se mu věnovat speciální botu, která by odpovídala jeho neuvěřitelným sportovním výkonům.

Bota měla na svoji dobu nápaditý design, který zahrnoval výrazné barvy a jedinečné vzory. Boty Air Jordan se staly ikonou nejen pro svůj vzhled, ale také pro své kvality. Boty totiž poskytovaly basketbalistům vynikající podporu a ochranu, což si právě hráči jako Micheal Jordan právem pochvalovali.

Od svého prvního uvedení na trh v roce 1984 se Air Jordan staly nejpopulárnějšími basketbalovými botami a značkou, kterou milují sportovci, módní nadšenci i fanoušci. Boty se staly ikonou a jsou dodnes považovány za jedny z nejlepších basketbalových bot na světě.

zdroj: Youtube

Film má na svědomí Ben Affleck, který se tentokrát postavil i za kameru. Coby režisér má za sebou filmy jako Sbohem, baby, Město, Argo, nebo třeba Pod rouškou noci a jeho účast na Air právě z pozice režiséra by mohla být solidní zárukou kvality, navzdory pro běžného českého diváka mdlému námětu. Ostatně stačí se namátkou podívat na pár Affleckových výher a nominací:

Oscaři: Výhra za nejlepší scénář spolu s Mattem Damonem za film Good Will Hunting v roce 1997 a výhra za nejlepší režii za film Argo v roce 2013.

Zlaté glóby: Nominace na nejlepšího herce v dramatu za film Hollywoodland v roce 2006 a nominace na nejlepšího režiséra za film Argo v roce 2013.

Screen Actors Guild Awards: Nominace na nejlepšího herce ve vedlejší roli za film Hollywoodland v roce 2006.

Kritické ocenění: Výhra ceny Critics' Choice Movie Award za nejlepší režii za film Argo v roce 2013.

V Air hrají Matt Damon, Ben Affleck, Jason Bateman, Viola Davis, Chris Messina, Marlon Wayans, Chris Tucker, Matthew Maher, Julius Tennon, Tom Papa a další.

Air bude mít u nás premiéru v dubnu letošního roku.

air poster movie affleck damon zdroj: Foto: MGM

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.