7x zabijácká elita: jaké filmy si doplnit před návratem Johna Wicka?

10. 5. 2019 - 9:53 | Téma | Matěj Svoboda

7x zabijácká elita: jaké filmy si doplnit před návratem Johna Wicka? zdroj: tisková zpráva

Do kin se vrací John Wick, jeden z nejlepších filmových zabijáků všech dob. Jeho konkurenti ale mají taky co nabídnout. S kým byste se asi nechtěli pustit do křížku?

V Avengers: Endgame museli spojit síly všichni hrdinové, aby zastavili Thanose, Keanu Reeves by to jako John Wick nejspíš zvládl sám. Bohužel nemá čas. V John Wick 3 mu totiž jdou po krku snad všichni nájemní vrazi světa. Porušil pravidla, na jeho hlavu je vypsaná obří odměna a jeho skalp by chtěli jak ambiciózní konkurenti, tak i staří známí, kteří s ním mají nevyřízené účty. Je potřeba utéct z New Yorku a zjistit, jak si zachránit krk. Anebo začít střílet. Kandidátů na kulku bude dost a John Wick jim rád vyjde vstříc. O Wickovi se mluví jako o nejlepším zabijákovi na světě, ale těžko říct, jestli to tak je. Konkurence má totiž taky co nabídnout. Kdo v tomhle oboru patří mezi špičku?

Arthur Bishop

01 Arthur Bishop zdroj: tisková zpráva

Jason Statham obvykle lidi mlátí nebo střílí rovnou do hlavy a na nějakou eleganci a utajení kašle, ale v Mechanik zabiják to zkusil jinak. Alespoň na chvíli, pak na to mlácení a střílení přeci jen došlo. Jeho Arthur Bishop je profík, který ví, jak si hlídat záda, takže ideálně dovede svůj cíl najít a zlikvidovat tak, aby to celé vypadalo jako nešťastná náhoda. Někdo se utopí v bazénu, u další oběti nasimuluje infarkt a jindy zase navrtá dno střešního bazénu a cíl si užije volný pád až na silnici. A pak potichu zmizí… Mimochodem za pozornost stojí i původní verze s Charlesem Bronsonem, to byl taky profík.

Hit-Girl

02 hit girl zdroj: tisková zpráva

Kdo by čekal, že holčička, která vypadá jako někdo, kdo se rozhoduje, jestli má radši Eda Sheerana nebo Justina Biebera, dovede v Kick-Ass vystřílet byt plný drogových dealerů a s malou pomocí vykydlit i gang největšího mafiána ve městě? Asi nikdo. Dokud není pozdě. A zajatce nebere. Chloë Grace Moretz bylo v době natáčení pouhých dvanáct a do akce ji připravoval tým kaskadérů Jackieho Chana.

Šakal

03 Šakal zdroj: tisková zpráva

Nemá jméno, stojí hodně peněz a dovede zlikvidovat kohokoliv. A když odpůrci francouzského prezidenta de Gaullea napoprvé svůj úkol nezvládnou, rozhodnou se zainvestovat do profesionála. Jenže se to prokecne. Policie ví, že do Francie dorazil zabiják. Netuší, jak vypadá a on si dává hodně dobrý pozor na to, aby po něm nezůstaly žádné stopy ani žádní svědci. Chladně a profesionálně postupuje až ke svému cíli. A i když mu na záda dýchá komisař Lebel, je otázka, jestli ho stihne najít dřív, než stiskne spoušť. Šakal je prototyp chladných profesionálů, kteří vědí, jak odvést svou práci.

Derek Zoolander

04 Derek Zoolander zdroj: tisková zpráva

Že musí být zabiják inteligentní, předvídavý, pokud možno připravený na všechno a ke všemu odhodlaný? A vážně by to nešlo jinak? Nestačilo by, kdyby to byl jen idiot, co neumí zatáčet doleva? Zoolander je model na vrcholu fyzických sil, jehož obličej zná celý svět, takže proniknout k sebelépe hlídanému cíli by neměl být problém. Navíc se mu zloduši díky hypnóze pohrabali v hlavě, takže v okamžiku, kdy začne hrát Relax od Frankie Goes to Hollywood, promění se ve smrtící stroj na zabíjení. Ano, je možná blbý, ale může být i zatraceně účinný.

Vincent

05 Vincent - kopie zdroj: tisková zpráva

Zloduchů si Tom Cruise moc nezahrál, ve fenomenálním thrilleru Collateral však v roli nájemného vraha zazářil. Možná i proto, že Vincent byl nejen likvidátor, ale rád si i pokecal. Především s nic netušícími taxikáři, kteří mu nedobrovolně a často nevědomky pomáhali s jeho kšeftem. Kdo by taky odmítl nabídku pár stovek dolarů za to, že bude pár hodin vozit světlovlasého elegána po Los Angeles? Jamie Foxx s tím problém neměl, dokud na střeše jeho auta nepřistála mrtvola a on nepochopil, že se sám dostal na Vincentův seznam. A to se s ním přitom tak pěkně povídalo...

Silence

06 Silence zdroj: tisková zpráva

Přežít v roce 1898 zimu vysoko v amerických horách nebylo úplně jednoduché a aby se obyvatelé městečka Snow Hill dožili jara, museli začít krást. Ne každý pro ně ale měl pochopení, a tak se po jejich stopách vydala skupina lovců lidí. Na stranu „hodných zločinců“ se ovšem ve westernu Velké ticho postaví němý nájemný pistolník přezdívaný Silence, který spoléhá na neobvyklou zbraň Mauser C96 a taky přesně ví, jak zabíjet lidi, aby z toho neměl problémy. Je to jednoduché, stačí protivníka vyprovokovat, aby tasil první. A být rychlejší. A Silence je zatraceně rychlý… Bude však jeden střelec, který umí využívat zákon tak, aby neskončil na šibenici, stačit na partu zabijáků?

Leon a Mathilda

07 Leon a Matilda zdroj: tisková zpráva

Už v první scéně Leona se velmi rychle ukáže, že vysoký a udělaný francouzský podivín je člověk, který své profesi celkem rozumí. Bohužel nedělá účetního ani obráběče kovů, ale likviduje lidi pro newyorského mafiána. Je v tom zatraceně dobrý, ačkoliv může působit jako někdo, komu to v hlavě funguje trošku pomaleji. U dvanáctileté Mathildy by však člověk talent pro tuhle profesi nečekal. A nečekala ho nejspíš ani ona, dokud jí zkorumpovaný policajt nevyvraždil rodinu a ona neskončila u svého souseda Leona, který ji vzal „do učení.“ A podle všeho mohla být zatraceně dobrá, zvažovaný sequel zaměřený jen na ni nakonec bohužel nevznikl.

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.