Tři Mušketýři

20. 10. 2011 - 7:00 | Téma | red

Tři Mušketýři zdroj: tisková zpráva

Klasický příběh o třech hrdinných mušketýrech Athosovi, Portosovi a Aramisovi, šlechetném D’Artagnanovi a prohnaném kardinálu Richelieu se vrací na stříbrná plátna ve velkém stylu – a ve 3D.

Převedení epického líčení knihy Alexandra Dumase, která neodmyslitelně patří do kánonu světové literatury, se zhostil režisér Paul W. S. Anderson, proslulý svými filmovými adaptacemi počítačových her (Mortal Kombat, Resident Evil, Vetřelec vs. Predátor). V dobových kulisách staré Francie za vlády králů Ludvíka XIII. a Ludvíka XIV. se objeví Milla Jovovich, Orlando Bloom, Mads Mikkelsen, Christoph Waltz a další.

Tři mušketýři

Postavy čtyř hrdinů bez bázně a hany, kteří se bijí ve jménu francouzského krále a snaží se překazit intriky pletichářského kardinála, zrádného vévody z Buckinghamu a dvojité agentky milady de Winter, snad netřeba představovat. Z původní románové epopeje Alexandra Dumase staršího, četných převyprávění i nespočtu filmových převedení je všechny důkladně známe. Paul W. S. Anderson ve své moderní interpretaci ctí reálie příběhu a své novodobé ztvárnění hodlá přiblížit výpravnosti původního literárního díla – rozhodně nečekejte žádný levný spektákl a lacinou senzaci, ale ambiciózní adaptaci nesmrtelného příběhu o lásce, zradě, věrnosti a přátelství až za hrob.

Milla Jovovich ve filmu Tři mušketýři

Dobová patina se ve Třech mušketýrech potkává s postmoderní estetikou steam-punku a slibuje tak vizuální orgie i pro nejnáročnější diváky. Dalším rozměrem, který výpravný velkofilm navíc obsahuje, je doslova rozměr třetí – Tři mušketýři se vrací na plátno poprvé ve 3D. A o plastičnost postav se stejně tak zasloužil i výběr těch největších hereckých es současnosti.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.