Ztraceni: poslední řada některá tajemství neodhalí

1. 2. 2010 - 14:00 | Téma | red

Ztraceni: poslední řada některá tajemství neodhalí zdroj: tisková zpráva

Seriál Ztraceni, který si díky příběhu lidí, jejichž letadlo ztroskotalo na záhadném ostrově, získal ohromnou popularitu po celém světě se blíží ke svému konci. Již závěrečná, šestá, řada se příští týden začne vysílat v USA. Tvůrci slibují, že poslední epizody přinesou odpovědi na řadu otázek. Přiznávají však, že některá tajemství v příběhu zůstanou nezodpovězená.

"Nemůžeme odpovědět úplně všechny otázky o seriálu. Kdybychom to udělali, byl by tak pedantický, že by to nebylo zajímavé," řekl deníku The Wall Street Journal jeden z producentů seriálu Carlton Cuse, který je spolu s Damonem Lindelofem hnacím motorem úspěšné série. Konec seriálu však dle jeho slov bude definitivní a tvůrci na něm pracují již tři roky.

Producenti úspěšného seriálu se právě před třemi lety rozhodli k neobvyklému kroku, když dopředu oznámili, že se jeho příběh uzavře po šesti sezonách. Obvykle přitom ve Spojených státech o konci televizních seriálů rozhoduje nezájem diváků. Tvůrci Ztracených tehdy uvedli, že svým rozhodnutím dávají divákům jistotu, že se příběh odehraje, tak jak jej zamýšleli.

Cuse řekl deníku The New York Times, že závěr seriálu je napadl již v době, kdy promýšleli mytologii první sezóny. Dodal ale, že závěrečné epizody ještě nebyly natočeny, a tak není zcela jasné, jak se příběh uzavře.

Diváci přesto na očekávané odpovědi podle tvůrců nebudou muset čekat až do posledního dílu. Různá odhalení by se měli dozvídat již od prvního, dvouhodinového dílu závěrečné řady, který se jmenuje Ztraceni: Poslední kapitola a jejž stanice ABC v USA odvysílá v úterý večer místního času. Podle Lindelofa se ale fanoušci seriálu i přes slíbená odhalení musejí připravit na to, že si nad ním budou opět lámat hlavu.

Seriál se začal vysílat v září 2004 ve Spojených státech, kde si získal mnoho příznivců. Kvůli komplikovanému ději se však postupně počet diváku zmenšil zhruba o třetinu. I přesto zůstává jedním z největších hitů televizní stanice ABC.

Diváci v České republice se seriálu dočkali v roce 2006, kdy jeho první sérii odvysílala TV Nova.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.