Ztracené filmy se slavnými herci včetně Seana Conneryho objeveny v USA

16. 9. 2010 - 19:00 | Téma | red

Ztracené filmy se slavnými herci včetně Seana Conneryho objeveny v USA zdroj: tisková zpráva

Ztracené filmy s věhlasnými britskými herci včetně Seana Conneryho objevil jeden americký badatel v knihovně amerického kongresu ve Washingtonu. Desítky záznamů televizních adaptací známých literárních děl autorů, jako byli Shakespeare, Čechov a Ibsen, pocházejí z padesátých a šedesátých let minulého století, informoval zpravodajský server BBC News.

Celkem 65 nalezených filmů vzniklo v letech 1957 až 1969 a diváci je tehdy mohli vidět ve vysílání britských stanic BBC a ITV. Mladý Connery se v jednom z nich objevuje po boku Dorothy Tutinové, jde o zpracování hry francouzského dramatika Jeana Anouilho Mademoiselle Colombe z roku 1960. Nahrávky zachycují i výkony herečky Jane Asherové ve hře Romeo a Julie nebo Dereka Jacobiho, Roberta Stephense a Maggie Smith v další shakespearovské hře Mnoho povyku pro nic.

Všechny snímky byly předány do archivu londýnského Britského filmového institutu (BFI). "Je to bezpochyby největší a nejvýznamnější sbírka programů, které jsme kdy objevili," ohodnotil nález kurátor této instituce Steve Bryant.

Neúplatní

Nyní osmdesátiletý herec a horlivý skotský patriot Sean Connery byl prvním hercem, který si ve filmu zahrál roli Jamese Bonda. Objevil se v letech 1962 až 1971 v šesti bondovkách a v jednom remaku z roku 1983. V roce 1987 získal sošku Oscara za vedlejší roli ve filmu Neúplatní. Svůj herecký důchod tráví na Bahamách a do domovské země, kde nežije už přes 50 let, se prý hodlá vrátit, až Skotsko získá nezávislost na Británii.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.