Zatím spolu, zatím živi: akční komedie s Tomem Cruisem a Cameron Diaz

16. 7. 2010 - 12:40 | Téma | red

Zatím spolu, zatím živi: akční komedie s Tomem Cruisem a Cameron Diaz zdroj: tisková zpráva

Ona je atraktivní blondýnka se zářivě modrýma očima, on zase muž s neodolatelným chlapeckým úsměvem - a spolu tvoří výbušně nebezpečný pár. Hollywoodské hvězdy Cameron Diazová a Tom Cruise ztvárnily hlavní role v akční romantické komedii nazvané Zatím spolu, zatím živi, kterou dnes představila distribuční společnost Bontonfilm. Do kin ji uvede od 29. července ve třiceti kopiích.

V příběhu hodného bláznivých kousků Jamese Bonda je Cruise tajným agentem a Diaz ženou lapenou mezi ním a těmi, kteří ho - podle jeho slov - do té situace dostali. S postupujícím časem se jejich divoké dobrodružství mění v bludiště podfuků, napínavých úniků, falešných identit a romantických, ale o chaotických situací. Cruise ukazuje vypracované tělo a skvělé zuby. "V tom, co dělám, jsem dobrý. Dneska jsme v bezpečí, čestné skautské," tvrdí například v jedné ze vzácných klidných chvilek, než je vyslídí nepřátelé.

Scenáristé nedali mladé ženě, která se nečekaně objeví po boku tajného agenta, ani vteřinu, aby popadla dech. Během několika dnů se ocitá na neuvěřitelně divoké cestě kolem světa. Vyhýbá se střelám v Bostonu, skáče po střechách v Rakousku a utíká před býky v Seville. Oba si musí důvěřovat i v typicky hollywoodském konci, kdy drsný agent zjistí, že je oslabený obyčejnou láskou, a normální žena si s překvapením uvědomí, že je schopná naprosto mimořádných věcí.

Zatím spolu, zatím živí, Cameron Diaz, Tom Cruise zdroj: tisková zpráva

Podle Toma Cruise má tento snímek všechno, co se mu na filmovém plátně líbí. "Je to skvělý mix akce, komedie a love story se svěžími, snadno identifikovatelnými postavami," uvedl v distribučních materiálech.

Režisér James Mangold má za sebou například oscarovou biografii o Johnnym Cashovi s názvem Walk the Line a kovbojku z divokého Západu nazvanou 3:10 Vlak do Yumy, kterou opepřil nezaměnitelným humorem. Při práci na tomto snímku chtěl prý natočit něco jako novou klasiku. "Film jsme viděli jako moderní verzi úchvatných hollywoodských filmových směsic - snímek plný cestování, vtipu, lásky a dobrodružství obohacený o moderní postavy a svižné akce," charakterizoval to. Přesto jednou z nejdůležitějších věcí pro něj bylo neudělat z toho bondovku.

Zatím spolu, zatím živí, Cameron Diaz, Tom Cruise

Cruise během své kariéry ztělesnil mnoho šarmantních akčních hrdinů - od slavného Top Gunu po mimořádně oblíbenou sérii Mission: Impossible. Na druhé straně má na kontě i tři oscarové nominace za role ve filmech Magnolia, Jerry Maguire a Narozen 4. července. Je známý tím, že málokdy využívá pomoci kaskadérů. V této roli šplhal po střechách i manévroval na motorce mezi býky.

Cameron Diaz získala uznání za širokou škálu rolí - od komedie Něco na té Mary je, přes oduševnělé akční Charlieho andílky po dobové drama Martina Scorseseho Gangy New Yorku. I ona prý ráda zvládá fyzicky náročné role bez dublérů. "Ráda se na své bojové scény připravuji. Je to sice doba plná škrábanců, ran a modřin, ale je to zábava. Když jsem letos šla na předávání Zlatých glóbů uprostřed natáčení tohoto filmu, měla jsem šrámy po celých pažích a rozmlácená kolena. Ale mě se to líbilo," prozradila.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.