Zářijové herečky - s hvězdami Sin City i postarší elegancí

5. 9. 2014 - 23:00 | Téma | Ladislav Loukota

Zářijové herečky - s hvězdami Sin City i postarší elegancí zdroj: tisková zpráva

Pošmourný konec léta se přelévá do regulérního podzimu, spolu s tím nám prořídne i nabídka filmových premiér a jejích hvězd. Vedle komiksového Sin City, působícího tak trochu jako časostroj hvězd slavných před deseti lety, však v seznamu nejzajímavějších hereček najdeme i jednu fenomenální dámu.

Jessica Alba

Zdaleka nejnabitějším filmem září bude pokračování noirové komiksovky Sin City, v němž se spolu s plejádou dalších herců vrací i někdejší zlatíčko minulého desetiletí Jessica Alba. Pro Jessicu to bez přehánění bude první významnější role za dlouho dobu – snad s výjimkou dvou parodických dílů Machete.

Zářijové herečky zdroj: tisková zpráva

Je to trochu škoda, protože i přes slabé herecké spektrum zvládala Jessica Alba obstojně ztvárnit konkrétní typy postav, po nichž bude vždy poptávka. Zdá se však, že ani druhé Sin City ji k obnovení slávy nepomůže. Její schizofrenická role totiž zatím získává veskrze negativní reakce.

Uvidíte v: Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil, premiéra 4. září.

Zajímavost: Mezi její první role patřil otřesný snímek Delfín Flip.

Rachel McAdams

Jiná zbožšťovaná hvězda z počátku milénia, především dodnes kultovní romanťárny Zápisník jedné lásky, se v září vrátí v mnohem nenápadnějším snímku. Nejhledanější muž však navzdory absenci krutopřísně stylizovaných soubojů možná zahraje na mnohem citlivější strunu – vysoce oceňovaný film Antona Corbijna (Control, Američan) totiž v duchu naturalistických špionážních thrillerů popisuje zákulisí honu na teroristy.

Zářijové herečky zdroj: tisková zpráva

Pro Rachel tak jde o příjemnou změnu a vypadnutí z věčných romantických komedií. Ty za poslední roky tvoří dominantní složku její filmografie – jenom za poslední roky se nám tak představila v Lásky čas, Navždy spolu, Půlnoci v Paříži a Zakletý v čase. Doufejme, že ji Nejhledanější muž dopomůže k dalším podobným snímkům. Byla by škoda ji vidět navždy zakletou jenom v jediném typu rolí.

Uvidíte v: Nejhledanější muž, premiéra 4. září.

Zajímavost: Paradoxem Rachel jako globální celebrity je skutečnost, že se bojí létání. Dokonce tak moc, že se mu vyhýbala až do 22 let.

Kaya Scodelario

Naopak do veskrze mladé ligy patří vedlejší hvězda předpokládaného počátku nové série Labyrint: Útěk. Kaya Scodelario doposud získala ostruhy především za roli v britském seriálu Skins. Pikantní je, že roli v něm získala ve čtrnácti letech bez jakýchkoliv předešlých hereckých zkušeností.

Zářijové herečky zdroj: tisková zpráva

Od té doby jsme ji mohli vidět i ve sci-fi Moon nebo Souboji Titánů, až Labyrint: Útěk má však šanci nakopnout její kariéru vstříc kultovní oblíbenosti podobně, jako tak série Hunger Games učinila pro Jennifer Lawrence.

Uvidíte v: Labyrint: Útěk, premiéra 18. září.

Zajímavost: V její krvi se krom anglických kořenů mísí i italská a brazilská genetika její matky.

Chloë Grace Moretz

Podobně mladá krev koluje i v žilách Chloë Moretz, s její fazónou jsme však už ve filmech dokonale obeznámeni. Chloëna kultovní, krvácká role v prvním Kick-Ass ji okamžitě katapultovala do záře reflektorů. Ačkoliv se od té doby letos sedmnáctiletá Chloë snažila hrát i dětské role, poptávka po náš drsnějších a lolitkovějších však výrazně převažuje.

Zářijové herečky zdroj: tisková zpráva

Akční thriller Equalizer to dost možná definitivně potvrdí, když z Chloë učiní mladou dívku zachráněnou stárnoucím vojákem Denzelem Washingtonem. Také vám to zní dost podobně jako zápletka postavy Jessicy Alby ze Sin City? Doufejme, že vzdor podobnosti se tentokrát dočkáme lepšího konce - především z hlediska budoucí kariéry Chloë.

Uvidíte v: Equalizer, premiéra 25. září, a Zůstaň se mnou, premiéra 18. září.

Zajímavost: Chloë mohli slyšet i hráči videoher. Namluvila totiž jednu z postav steampunkové fantasy Dishonored.

Helen Mirren

Ačkoliv máme v našem lehce sexistickém seriálu místa obvykle rezervovány spíše pro mladší ročníky než je devětašedesátiletá Helen Mirren, v případě téhle dámy nelze neudělat výjimku! Její eleganci a šmrnc by ji totiž řada mladších kolegyň mohla jenom závidět!

Zářijové herečky zdroj: tisková zpráva

Rodilé Angličance Helen to seklo už za mladých let, kdy si herecké ostruhy získávala na divadelních prknech včetně Royal Shakespeare Company a Broadwaye, ale i v britské domácí filmové tvorbě. Vzdor příznivcům doma paradoxně globální popularity došla až v pozdějším věku s premiérou kriminálního drama Gosford Park (2001). Na každý pád však lze říct, že svým vzhledem dnes stoprocentně boří rčení, že se stářím zrají jenom muži.

Uvidíte v: Láska na kari, premiéra 4. září.

Zajímavost: Původním jménem se zve Helen Lydia Mironoff. Tak nevíme, jestli to nakonec nezní exotičtěji.

Rosario Dawson

A když jsme se Sin City začali, tak jím i skončíme. A to rovnou připomínkou fenomenální herečky, které byla rovněž předpovídána zářná kariéra... Leč ne vše zjevně dopadlo k dokonalé spokojenosti. Na rozdíl od Jessicy Alby to však není dílem absence talentu.

Zářijové herečky zdroj: tisková zpráva

Traduje se, že Rosario svou první roli získala jednoduše sezením před svým newyorským činžákem, kde si ji vyhlédl Larry Clark pro své syrové drama o náctiletých a AIDS jménem Kids. Především v do půlky minulé dekády sbírala role v žánrových divech (první Sin City), ale i artových úletech. Od té doby však jakoby byla stále méně k vidění.
Skutečnost, že natáčí jako divá (letos šest filmů!) a umí si vybrat i snímky z celosvětové distribuce (například loňskou pecku Trans), však možná svědčí, že ústup ze slávy je spíše dobrovolnou snahou nezešílet z hollywoodského kolotoče.

Uvidíte v: Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil, premiéra 4. září.

Zajímavost: Než se stala herečkou, plánovala původně kariéru námořní bioložky.

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.