Woody Allen nenávidí stárnutí, jež je tématem jeho filmu v Cannes

17. 5. 2010 - 12:00 | Téma | red

Woody Allen nenávidí stárnutí, jež je tématem jeho filmu v Cannes zdroj: tisková zpráva

Světoznámý americký filmový režisér, scénárista a herec Woody Allen nenávidí stárnutí, jež je tématem filmu, který přivezl mimo soutěž na letošní filmový festival do Cannes.

"Můj vztah ke smrti je stále stejný - jsem zásadně proti", žertoval podle serveru BBC Allen před novináři po představení svého snímku You Will Meet A Tall Dark Stranger (Potkáš vysokého tmavého cizince). "Nemůžu ale dělat nic jiného než na ni čekat," připustil.

V jeho filmu hraje Josh Brolin, Naomi Watts a Anthony Hopkins. Právě Hopkins ve filmu představuje muže, který se bojí stárnutí a s nímž Allen sympatizuje. "Stárnutí nemá žádnou výhodu," prohlásil režisér, který již překročil sedmdesátku. "Je mi 74 a člověk není bystřejší, není chytřejší, není hezčí, není milejší - nic takového," postěžoval si známý ironik.

"Naopak, bolí vás záda, máte zažívací potíže, pořádně nevidíte a potřebujete naslouchadlo. Stárnout je špatné a doporučoval bych vyhnout se tomu, pokud to jde," pravil Allen. V mnoha svých dřívějších filmech hrál, ale tentokrát tomu tak není a podle jeho slov citovaných serverem už to v budoucnu ani nezamýšlí, protože je již "příliš starý". I o tom žertoval. "Není to veselé nehrát chlapa, který získá dívku," prohlásil. "Dovedete si představit, jak je frustrující dělat filmy se Scarlett Johansson a Naomi Watts, které dostanou mladší chlapi, a já jsem jen stařec, režisér."

Pro uváděný film si Allen napsal scénář a přiznal, že od samého počátku měl v oku Brolina a Hopkinse.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.