Vzhůru do oblak a Psí kusy dostanou dalšího parťáka, chystá se kraťas s Carlem

31. 3. 2023 - 13:51 | Novinky | Adam Homola

Vzhůru do oblak a Psí kusy dostanou dalšího parťáka, chystá se kraťas s Carlem zdroj: Foto: Disney

Pokud na vás stále citově působí srdceryvný milostný příběh Carla a Ellie z filmu Vzhůru do oblak, připravte se na výbornou zprávu.

Čerstvý krátký film, v němž vystupuje všemi milovaný bručoun Carl, odhaluje, že se vrací na společenskou scénu.

Krátký film s názvem Carlovo rande se bude promítat před nadcházejícím filmem společnosti Pixar Mezi živly, který nedávno zveřejnil nový trailer. Na plakátu ke Carlovým novým dobrodružstvím se objevuje věta „Nové dobrodružství. Stejný parťák" a naznačuje, že se k cestě připojí oblíbený pes Dug, který poskytne tolik podpory, kolik jen upovídaný zlatý retrívr, který se snadno dostane na vedlejší kolej, může nabídnout.

Carlovo rande sleduje Carla, Duga a nového přítele na jedinečném dobrodružství, které slouží jako pocta zesnulému Edu Asnerovi, který Carla namluvil a zemřel v roce 2021. „Nikdo nikdy Carlovi nenahradí Ellie,“ řekl Bob Peterson, scénárista, režisér a hlas Duga, během otázek a odpovědí po projekci, jak informoval server io9 / Gizmodo. „Je to jen přátelství. Je to jen pocta jí, Ellie říká: 'Běž za novým dobrodružstvím'. A tohle ji opravdu vystavuje zkoušce. Má to udělat, nebo ne?“

Naposledy jsme Carla viděli letět domů ve vzducholodi zlotřilého průzkumníka Charlese Muntze poté, co zachránil Kevina. Fanoušci si všimnou, že dům zobrazený na plakátu se podobá Carlovu a Elliinu ikonickému vzdušnému příbytku, ale ve skutečnosti se liší - tento má číslo 333, zatímco ten jejich měl číslo 18. Jejich původní vznášející se dům spočinul poblíž Rajských vodopádů na konci filmu Vzhůru do oblak. Podle Petersona slouží tento kraťas jako závěr příběhu Up. „Přišlo mi to jako logický další krok a uzavření příběhu, že se konečně odhodlal udělat to, co Ellie chtěla.“

Carlovo rande a Mezi živly budou mít společnou premiéru v červnu.

zdroj: Disney

Kritikou oceňovaný a komerčně úspěšný film Vzhůru do oblak získal dva Oscary za nejlepší animovaný film a nejlepší původní hudbu. Film získal uznání za emotivní příběh, živou animaci, nezapomenutelné postavy a dojemný humor.

Vzhůru do oblak inspiroval různé spin-offy, včetně pozoruhodného seriálu Disney+ Psí kusy, který měl premiéru na podzim 2021. Seriál Psí kusy sleduje Duga, roztomilého zlatého retrívra schopného mluvit díky speciálnímu obojku svého bývalého pána Charlese Muntze, jak se pohybuje v předměstském životě se svým novým majitelem Carlem a setkává se s problémy, jako jsou štěňata, ohňostroje a veverky.

Bob Peterson, tvůrce, scénárista a režisér Psích kusů, Duga také namluvil. Peterson navrhl seriál zaměřený na Duga po své práci na filmu Vidlík má otázečku. Animátoři vyvinuli pro postavy nové riggingy, textury a vlasy a aktualizovali jejich původní návrhy díky pokroku v počítačové animaci od vydání Vzhůru do oblak.

Psí kusy obsahuje jeden z posledních výstupů Eda Asnera v roli Carla před jeho odchodem v srpnu 2021. Asner si zopakoval svou roli z filmu UP a kvůli pandemii COVID-19 nahrál své dialogy na dálku. Do seriálu jsou v jedné epizodě zařazeny i nepoužité archivní nahrávky Jordana Nagaie v roli Russella.

Psí kusy oslavuje podstatu Vzhůru do oblak a jeho ceněných postav, poskytuje nové pohledy a náhledy na jeho témata a zároveň rozšiřuje jeho bohatý svět a humor. Seriál diváky jistě rozesměje, rozpláče i rozesměje.

zdroj: Disney

Zdroje: io9 , DISNEY & Pixar , gizmodo

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.