Vyproštění 2 má tak realistickou akci, až ve střižně působila falešně

31. 5. 2023 - 12:12 | Novinky | Adam Homola

Vyproštění 2 má tak realistickou akci, až ve střižně působila falešně zdroj: Foto: Netflix

Snažili se natáčet ve skutečných lokacích a využívat hmatatelné předměty, jak jen to bylo možné. Jednou z významných výzev, jak se Hargrave podělil, bylo provedení vlakové sekvence.

„Nejsme první akční sérií, která dělá šílené věci. DNA Vyproštění však rozhodně spočívá v tom, že se snažíme dělat co nejvíce prakticky, takže v případě vlakové sekvence jsme se jí plně chopili. Byli jsme ve skutečném vlaku v končinách... daleko od Prahy, v horách, bylo to úžasné a chladné a krásné, ve skutečném vlaku. Vrtulníky jsou skutečné, měli jsme skutečné kaskadéry a parašutisty, měli jsme armádní rangery, jeden z našich účinkujících vystupujících z vrtulníku byl armádní ranger. Takže je to tak skutečné, jak to jen jde, a jediné počítačové efekty, které jsme dělali, bylo pozadí proto, že elektrárna, kde jsme nastoupili do vlaku, nebyla na stejném místě jako místo, kde jsme natáčeli vlak,“ řekl Hargrave v rozhovoru pro Collider.

Pikantní problém pak nastal v postprodukci, kdy si tvůrci uvědomili, že jedna scéna s vrtulníkem je tak dokonalá, až působí falešně. Nakonec tak musel režisér zvolit záběr, kdy měl pilot vrtulníku s přistáním menší problémy.

„Když jsme se vrátili a podívali se na to, říkali jsme si, že to vypadá falešně. Protože on s ním přistane a je to skoro, jako by se přilepil na vlak, bylo to tak dokonalé. Kluci vystoupí a on pak vzlétne a my si říkáme, jak falešně to vypadá. Vypadá to, jako by to bylo všechno na modrém plátně a my jsme ho pustili na jeřáb a prostě se nepohnul, a pak prostě vzlétl.“

Vyproštění 2 tak slibuje nejen velkolepou, ale především realistickou a uvěřitelnou akci. Najednou tu tak máme z před pár lety nenápadného akčňáku na Netflixu solidně rozjetou akční sérii, která dělá věci, co jinde k vidění nejsou.

zdroj: Netflix

Zdroje: Collider

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.