Vykolejená - zbrusu nová komedie od Judda Apatowa

2. 8. 2015 - 20:30 | Recenze | František Fuka

Vykolejená - zbrusu nová komedie od Judda Apatowa zdroj: tisková zpráva

Amy (Amy Schumerová) je mladá redaktorka prestižního magazínu, která nenávidí monogamii a málokdy se ocitne v posteli se stejným chlapem více než jednou. Když ale potká (pracovně) doktora Aarona (Bill Hader), se kterým si to samozřejmě také rozdá, začne v ní hlodat červ pochybnosti, zda by konečně neměla zkusit vztah.

Nejnovější film Judda Apatowa je "starring vehicle" pro Amy Schumerovou, známou komediantku, která si sama napsala scénář. Amy Schumerová dokáže být velice vtipná. Stejně tak Bill Hader. Stejně tak Judd Apatow.

Bohužel, tento film je méně vtipný, než by se mohlo zdát ze součtu oněch tří jmen.

Trainwrecked zdroj: tisková zpráva

Oproti předchozím vydařeným Apatowovým filmům (40 let panic, Zbouchnutá) má Vykolejená podstatě roztříštěnější a absurdnější scénář. Předchozí filmy sice obsahovaly absurdní humor, ale přitom jejich hlavní hrdinové pořád byli víceméně reální lidé, prožívající víceméně reálné podzápletky - jen trochu více přitažené za vlasy.

Ve Vykolejené je tato "přitaženost za vlasy" mnohem větší a spousta scén připomíná spíš něco ze Zoolandera, Anchormana nebo Vybíjené. Rozhodně nemám nic proti Zoolanderovi nebo Vybíjené (naopak!), ale nemohla by v nich nikdy být fungující romantická podzápletka, protože jde o grotesky / stand up výstupy.

zdroj: Cinemart

Takže když se Vykolejená skládá z velké části z naprosto absurdních scének, založených často jen na tom, že v nich někdo slavný hraje dementní verzi sebe samého, není divu, že zbytek filmu, který má být romantický, naprosto nefunguje. Pokud jsou hlavní hrdinové v polovině filmu kreténi / kokoti / retardování / mentálové / sociopati, nemůžeme soucítit s jejich romantickými souženími ve zbývající polovině filmu. Fakt ne.

Navíc má Vykolejená má skoro dvě hodiny, což je naprosto sebevražedná délka. Samozřejmě je vtipné když si John Cena, Tilda Swintonová nebo Marv Albert dělají srandu sami ze sebe. Přestává to být vtipné, pokud to jejich dělání srandy jsou s ničím nesouvisející ostrůvky ve dvou hodinách jiných podobných ostrůvků.

Trainwrecked zdroj: tisková zpráva

P.S: Pokud nevíte, kdo je Marv Albert, nebo neumíte dobře anglicky (do titulků se nevešlo zdaleka všechno a místy jsou poněkud divně přeložené), tak se pochopitelně budete bavit ještě o dost méně.

Hodnocení: 40 %

Zdroje: FFFILM

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.