Vlajka smrti láká na další dobrodružství queer pirátů

11. 9. 2023 - 16:26 | Trailery | Adam Homola

Vlajka smrti láká na další dobrodružství queer pirátů zdroj: Foto: HBO Max

Příznivci pirátského komediálního dramatu Vlajka smrti se dočkali – bylo oznámeno datum vydání očekávané druhé série a společn s tím tu máme i první teaser.

Seriál pod vedením Davida Jenkinse bude mít premiéru prvních tří z osmi nových epizod ve čtvrtek 5. října, přičemž každý další čtvrtek se budou vysílat dvě epizody až do finále 26. října.

Vlajka smrti sleduje fiktivní osudy Stede Bonneta (Rhys Darby) a Edwarda „Černovouse“ Teacha (Taika Waititi), dvou pirátských kapitánů, jejichž vztah nabere nečekané obrátky. Seriál se z komediálního ansámblu mění v několikanásobné queer milostné vyprávění.

Nově zveřejněná upoutávka na druhou sezónu naznačuje, že vyprávění bude pokračovat v prozkoumávání tohoto bouřlivého vztahu a vystihuje podstatu toho, co přimělo oddané online příznivce seriálu vyjadřovat hlasitou podporu.

Kromě ústředních postav Stedeho a Eda (pozor na spoilery) se seriál zabývá i různými dalšími vztahy: Black Pete Matthewa Mahera a Lucius Nathana Foada mají společnou romantickou zápletku, stejně jako Oluwande Samsona Kayo a Jim Vica Ortize. Další podzápletky se týkají Edova věrného podřízeného Izzyho (Con O'Neill) a jeho neopětované náklonnosti, stejně jako majitelky baru Spanish Jackie (Leslie Jones) a jejích několikanásobných manželů.

V hereckém ansámblu druhé série se i nadále objeví navrátivší se herci jako Samson Kayo, Vico Ortiz, Ewen Bremner, Joel Fry, Matthew Maher, Kristian Nairn, Con O'Neill, David Fane, Samba Schutte a Nat Faxon. K hereckému obsazení se připojí nováčci jako Ruibo Qian, Madeleine Sami, Anapela Polataivao a Erroll Shand a hostující hvězdy Minnie Driver a Bronson Pinchot.

Pro představu, co nás čeká, uvádíme oficiální shrnutí nové sezóny: „Vlajka smrti je (velmi) volně založena na skutečných dobrodružstvích rádoby piráta Stede Bonneta z 18. století. Poté, co Stede vyměnil zdánlivě okouzlující život gentlemana za život loupeživého korzára, stal se kapitánem pirátské lodi Revenge. Stede se snažil získat respekt své potenciálně vzpurné posádky a jeho osud se změnil po osudném střetu s nechvalně proslulým kapitánem Černovousem. Ke svému překvapení našli Stede a Černovous na širém moři víc než jen přátelství... našli lásku. Teď ji musí přežít.“

zdroj: HBO Max

Zdroje: HBO Max

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.