Vin Diesel a Dwayne Johnson se konečně udobřili, Johnson dostane vlastní Rychle a zběsile

2. 6. 2023 - 12:01 | Novinky | Adam Homola

Vin Diesel a Dwayne Johnson se konečně udobřili, Johnson dostane vlastní Rychle a zběsile zdroj: Foto: Universal

Dwayne Johnson, v univerzu Rychle a zběsile známý svou rolí Luka Hobbse, se vrací nejen do hlavní série, ale dostane i svůj vlastní spin-off.

Zdá se, že dřívější neshody mezi Johnsonem a Vinem Dieselem ohledně chování na place šly stranou, což potvrdil i sám Johnson, a to navzdory jeho předchozímu veřejnému prohlášení z roku 2021, že se k sérii už nikdy nevrátí.

Producentský veterán série Rychle a zběsile Chris Morgan má za úkol vytvořit úplně nový film, kde to bude zase bouchat, jezdit a kde se bude hláškovat. Konkrétních podrobností o projektu je však zatím poskrovnu. Neočekává se, že by chystaný film byl pokračováním snímku Hobbs & Shaw z roku 2019 s Jasonem Stathamem v hlavní roli, ale spíše mostem spojujícím Fast X a následující díl Fast X Part II (nebo jak se nakonec chystaný film bude jmenovat). Zdá se pravděpodobné, že Momoova postava v něm bude hrát určitou roli.

Zatímco Louis Leterrier připravuje další hlavní díl série, o časovém rozvrhu tohoto nového spin-offu se teprve rozhodne.

zdroj: Universal Studios

Několik náznaků ukazuje na to, že Dwayne Johnson, který se původně zdráhal vrátit se do série, se rozhodl vrátit z obchodního hlediska. Původně Johnson investoval veškerou svou energii do filmu Black Adam od společnosti Warner Bros, který měl oživit DC Extended Universe (DCEU). Očekávalo se, že film připraví půdu pro pokračování se soubojem se Supermanem a různými spin-offy Justice Society.

Black Adam si však v pokladnách kin nevedl tak dobře, jak se očekávalo, což mohlo nakonec negativně ovlivnit i výdělky druhého Shazam!. Po uvedení Black Adama se vedení studia DC ujali James Gunn a Peter Safran, kteří odhalili svůj plán na restart DCEU jako DC Universe (DCU). Jelikož Black Adam nebyl součástí jejich plánu, znamenalo to konec Johnsonova působení v této roli. Nemluvě samozřejmě o tom, že se zrovna tenhle komiksák Johnsonovi nepovedl a propadl i komerčně.

Vzhledem k tomu, že další pokračování Jumanji je zatím v nedohlednu a hraný remake Moany byl oznámen teprve nedávno, Johnson se ocitl v situaci, kdy mu nějaká velká série citelně chybí.

Vzhledem k tomu, že filmy Rychle a zběsile X a Rychle a zběsile 11 se již nenatáčejí souběžně, bylo zakomponování Luka Hobbse do scény uprostřed filmu snadným úkolem. Tento krok umožňuje Johnsonovi návrat do franšízy a sehrání klíčové role v hlavní dějové linii, aniž by se musel dělit o scénu s Vinem Dieselem, což odráží nejspíš možná pořád přetrvávající napětí mezi oběma herci.

zdroj: Vertical Ent.

Zdroje: Universal Pictures , The Rock Instagram , Dwayne Johnson Twitter

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.