Vem si mou duši – nový horor mistra žánru Wese Cravena

25. 3. 2011 - 8:00 | Téma | red

Vem si mou duši – nový horor mistra žánru Wese Cravena zdroj: tisková zpráva

Režisér Wes Craven má na kontě snímky, které jsou dnes již kultovními pro všechny fanoušky hororu - série Noční můra z Elm Street a Vřískot nebo film Hory mají oči. Nyní přichází s novým 3D filmem Vem si mou duši (My Soul To Take), který má v ČR premiéru 21. dubna 2011.

Děj hororu se odehrává v ospalém městečku Riverton ve státě Massachusetts, kde koluje legenda o sériovém vrahovi s rozpolcenou osobností - rivertonském rozparovači. V den, kdy zemřel, přísahal, že se vrátí, aby zavraždil sedm dětí, které se v noci téhož dne narodily (říká se jim Rivertonská sedma). Patnáct let to byla jen povídačka pro děti - až do šestnáctých narozenin dětí z Rivertonské sedmy, kdy je neznámý útočník začne jednoho po druhém vyvražďovat.

Vem si mou duši, John Magaro, Max Thieriot zdroj: tisková zpráva

Zrodil se rozparovač znovu v těle jednoho z nich, nebo snad tehdy vůbec nezemřel? Přežil snad pád do řeky v hořícím voze ambulance? Jeho tělo nebylo nikdy nalezeno, policie tedy věřila v logické vysvětlení, že leží na dně řeky - ale je to tak opravdu? Vše závisí na jednom šestnáctiletém chlapci: musí záhadu rozluštit dříve, než bude on i zbytek Rivertonské sedmy mrtev.

Adam Hellerman, přezdívaný Bug, je jedním z dětí narozených oné krvavé noci, kdy se po rozparovači slehla zem. Obyčejný, nevinný chlapec, který během vyrůstání slýchal historky o rozparovači a díky tomu jej od dětství sužovaly noční můry. Tento nepravděpodobný hrdina je však vyvoleným, který musí své přátele zachránit ze spárů monstr. Tím začíná divoká jízda, poutavá od začátku až do konce.

Vem si mou duši, Paulina Olszynski

Wes Craven má zvláštní schopnost nahánět strach vyhroceným dějem a v novém filmu nás konfrontuje s padouchem stejně hrůzostrašným, jako je Freddy Krueger z Elm Street nebo Ghostface ze série Vřískot. Mistr hororu nám svým posledním filmem připomíná, že ty nejděsivější zrůdy mezi námi jsou lidé, jejichž tvář je nám někdy velmi dobře známá. Na padouchovi ve filmu Vem si mou duši je děsivé, že má rodinu, kterou miluje, ale nedokáže ovládat to, co se s ním děje. To zničí všechny a všechno, co pro něj má cenu, způsobem, který by nikdy nečekal a nedokázal by si jej představit.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.