Velké přání – nový animovaný film se chystá do kin

6. 1. 2020 - 16:28 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Velké přání – nový animovaný film se chystá do kin zdroj: tisková zpráva

Nová animovaná pohádka si už získala srdce tisíců filmových diváků po celém světě. Od 23. ledna se konečně chystá i do českých kin.

Velké přání se odehrává ve stejném světě jako populární film Coco od hollywoodského studia Walt Disney. I v něm se divák přenese do atmosféry mexického Svátku mrtvých. Jediného dne v roce, kdy nás všichni, co zemřeli, mohou navštívit. A rozhodně to nemusí být návštěva děsivá. Svátek mrtvých dokáže být i zábava!

V mexickém městečku Santa Clara žije šestnáctiletá Salma, která nikdy nepotkala svoje biologické rodiče. Vždycky jen ode všech slyšela, že ji opustili. Salma se celý svůj život snaží najít jakékoliv informace ohledně identity rodičů, což se jí stále nedaří… Až do doby, než najde zvláštní knihu plnou příběhů z historie města Santa Clara. Díky knize se Salma vydává za dobrodružstvím, ke kterému se připojují i její udatní přátelé Jorge a Pedro. Najde Salma všechny indicie odkazující k rodinné minulosti, aby se konečně mohla setkat se svými rodiči a splnit si tak svoje velké přání?

Režisér Carlos Gutiérrez Medrano prozradil, kde vznikla inspirace pro tento animovaný film: „Začalo to už v mém dětství. Vyrůstal jsem v malém mexickém městečku jménem Zacatecas. To městečko má trochu styl Evropy, je malé a klidné. Každý rok u nás v Mexiku tradičně oslavujeme Svátek mrtvých. Lidé vám klidně otevřou dveře svých domovů a vy s nimi můžete slavit. Připadáte si všude jako součástí rodiny. Vždycky to byl můj oblíbený den v roce. Každý se totiž těší na oslavu, není to o smutku. Všude je plno barev, vůní, svíček i dýní. A tahle kombinace přesně vystihuje tu unikátnost naší země. Není to jako svátek Halloween, my tenhle den oslavujeme úplně jinak. Čekáme na návrat našich milovaných, kteří zemřeli, a dáváme jim možnost s námi být v tento speciální den a magickou noc. Nejvíc tento svátek vystihuje slovo naděje. A jelikož miluji animované filmy a začal jsem s ní pracovat už před lety, rozhodl jsem se tento svět přenést i do světa animované tvorby. Rád se podělím o tuto tradici s diváky po celém světě. Na tenhle svátek žádná dušička nezapomene!“

PODÍVEJTE SE NA TRAILER K FILMU, KTERÝ PŘICHÁZÍ DO KIN 23. LEDNA.

Zdroje: Inzerce

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.