V USA vede Iron Man 2, ve světě Robin Hood

17. 5. 2010 - 17:00 | Téma | red

V USA vede Iron Man 2, ve světě Robin Hood zdroj: tisková zpráva

Nové podání legendy o Robinu Hoodovi v režii Ridleyho Scotta se stalo o víkendu nejúspěšnějším filmem co do celosvětových tržeb. V severoamerických kinech nicméně snímek skončil až druhý za superhrdinským filmem Iron Man 2. Ten se drží v čele žebříčku nejnavštěvovanějších filmů v USA a Kanadě už druhý týden v řadě, uvedla agentura Reuters.

Druhý díl Iron Mana vydělal za víkend v Severní Americe 53 milionů dolarů (1,1 miliardy korun). Celosvětově jeho tržby vystoupaly na 84 milionů dolarů (1,7 miliardy korun), a snímek tak v tomto srovnání skončil druhý za Robinem Hoodem.

Robin Hood, v němž titulní roli ztvárnil Russel Crowe, celosvětově dosáhl v prvním víkendu po premiéře na 111 milionů dolarů (2,3 miliardy korun) a na špičku žebříčku nejnavštěvovanějších filmů se dostal například v Británii, Francii, Německu nebo v Austrálii. V severoamerických kinech mu ale patří až druhá příčka s 37,1 milionu dolarů (770 miliony korun).

Iron Man 2

Tržby Robina Hooda v severoamerických kinech byly mírně pod očekávání zdejšího filmového průmyslu. Podle studia Universal, které snímek distribuuje, ale výsledky odpovídají předpokladům. Představitelé studia zdůraznili, že se soustředí více na celosvětový trh než na konkrétní region.

Na třetím místě víkendových tržeb v USA a Kanadě se dostala další novinka Dopisy pro Julii. Svým distributorům tato romantická road movie vynesla 13,8 milionu dolarů (286 milionů korun). Čtvrtou pozici obsadila novinka Just Wright s 8,5 miliony dolarů (176 miliony korun), první pětku uzavírá animovaný film Jak vycvičit draka s tržbami 5,1 milionu dolarů (105 milionů korun).

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.