V novém klipu z komedie Jeden gól ztrácí fotbalový trenér Fassbender naději

7. 9. 2023 - 15:55 | Trailery | Adam Homola

V novém klipu z komedie Jeden gól ztrácí fotbalový trenér Fassbender naději zdroj: Foto: Empire Magazine

Novozélandský režisér Taika Waititi si dává od svých marvelovských blockbusterů zase menší pauzu, zaměřuje na svět nezávislé kinematografie a chystá sportovní komedii Jeden gól.

Film, v němž si hlavní roli zahraje Michael Fassbender spolu s herci jako Oscar Kightley, Kaimana, David Fane, byl oficiálně vybrán na Mezinárodní filmový festival v Torontu.

Příběh filmu se soustředí na skutečný fotbalový tým Americké Samoy, který kdysi v zápase FIFA utrpěl zdrcující porážku 31:0. Fassbender ztvárňuje Thomase Rongena, trenéra na dně, který má za úkol tyhle věčné outsidery vytrénovat a přivést je alespoň k nějakému úspěchu.

Waititi nejenže režíruje, ale je také spoluautorem scénáře s Iainem Morrisem, který s ním spolupracuje už od dob jeho seriálu Flight of the Conchords z produkce HBO. Morris se podílel také na adaptaci Waititiho filmu What We Do in the Shadows na stanici FX a na britském seriálu The Inbetweeners.

Waititi je sice nejznámější díky marvelovským titulům Thor: Ragnarok a Thor: Láska jako hrom, ale udržuje si i nezávislé aktivity, zejména díky oceňovanému snímku Králíček Jojo.

Účast filmu na prestižním festivalu v Torontu a jeho plánované podzimní uvedení do kin signalizují strategické umístění v prostředí sezóny udílení cen. A je tak klidně možné, že Jeden gól bude cílit na nějaké ty Oscary.

zdroj: Searchlight Pictures

Zdroje: Searchlight Pictures

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.