V hlavní roli Řecko: Tyto ostrovy si zahrály ve slavných filmech

26. 1. 2022 - 10:01 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

V hlavní roli Řecko: Tyto ostrovy si zahrály ve slavných filmech zdroj: Unsplash

S ostrovy Santorini, Kefalonie či Korfu si mnoho z nás vybaví hlavně pojmy jako cestovní ruch a dovolená. Řecko si však už dávno zamilovali i tvůrci filmů. Podívejte se, jaký snímek vám středomořskou atmosférou přenese přímo do obýváku. 

Mamma Mia
Ostrov Skopelos propůjčil svůj půvab a kouzelná místa romantickému muzikálu Mamma Mia. Po pláži Kastani se procházely takové herecké osobnosti jako Pierce Brosnan či Colin Firth. V kapli sv. Jana se zase konala finální svatební scéna, kde Meryl Streep zazpívala populární song švédské kapely ABBA „The Winner Takes It All“. Menší role filmový štáb údajně obsazoval podle síly jednotlivců v nohách. Herci totiž museli několikrát denně vybíhat schody ke zmiňované kapli. I čtyři roky po své premiéře byl snímek považován za nejúspěšnější filmový muzikál vůbec. A není divu. Už samotná středomořská atmosféra dělá z filmu velmi koukatelnou záležitost. 

Jen pro tvé oči
Dvanácté pokračování o britském agentovi 007 nás hned v úvodu zavede do Jónského moře, kde se potopila špionážní loď. Ve filmu z roku 1981 se v hlavní roli představí Roger Moore a z natáčecích lokací pak ostrov Korfu a pevninské Řecko. Ve scéně, kdy nájemný vrah pronásleduje Jamese Bonda, poznáte benátské opevnění Kerkyra ze 16. století. Achillion, bývalé letní sídlo rakouské císařovny „Sissi“ ve filmu představí Melina, dcera zavražděného archeologa, která zde vzpomíná na svého tatínka. A pokud jste byli v úžasu z úkrytu hlavního záporáka, prozradíme, že jde o jeden z klášterů Meteora v oblasti Thesálie. Právě tady se vrcholcích skal v 11. století začali usazovat poustevníci a o 300 let později tu vznikaly první monastýry, které budí obdiv po celém světě.   

sorin-cicos-tKLk2qVgYSs-unsplash zdroj: Unsplash

Agent bez minulosti
Většina filmu z roku 2002 s Mattem Damonem je natočená v Paříži a České republice. V Praze byla v době filmování taková zima, že ve svetru pobíhajícímu Jasonovi Bournovi velmi drkotaly zuby. Kvůli tomu musel být jeho hlas v postprodukci předabován. Dá se předpokládat, že závěr filmu mu mrazivé utrpení vynahradil. Velké finále se totiž odehrává na nádherném a luxusním ostrově Mykonos. Letecké záběry na větrné mlýny se slaměnou střechou, kykladskou architekturu a bílé domečky člověka nalákají k návštěvě. 

Lara Croft: Kolébka života
Ačkoliv řecké ostrovy v první řadě evokují idylku a ničím nerušené prostředí, staly se zázemím mnoha akčních snímků a thrillerů. Typickou ukázkou je film o archeoložce Laře Croft, která se v podání Angeliny Jolie vydává na Santorini objevit vzácnou kouli, jež člověka dovede k bájné Pandořině skříňce. Samotný děj zkrášluje vulkanická příroda ostrova, panoramatické záběry na malebnou architekturu, známé město Oia i romantické západy slunce. 

Mandolína kapitána Corelliho
Zvýšený zájem turistů o ostrov Kefalonie se projevil po roce 2001, kdy Nicolas Cage a Penélope Cruz prožijí romantický příběh zasazený do válečného roku 1940. Kefalonie nebyla pro film vybrána náhodně. Během druhé světové války se ostrov ocitl pod nadvládou Německa a Itálie. Kapitulace druhé ze zmíněných zemí vedla k masakru 5 000 italských vojáků. Právě tato událost se stala předlohou pro knihu a následně i film Mandolína kapitána Corelliho. 

Zdroje: Inzerce

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.