Ústředním motivem poslední sezóny seriálu Koruna bude smrt princezny Diany

2. 11. 2023 - 11:11 | Trailery | Adam Homola

Ústředním motivem poslední sezóny seriálu Koruna bude smrt princezny Diany zdroj: Foto: Netflix

Netflix vyrukoval s ukázkou k šesté a závěrečné sérii populárního seriálu Koruna, která bude uvedena ve dvou samostatných dílech v listopadu a prosinci.

Zatímco dřívější upoutávka se zaměřila na postavu královny Alžběty II. v podání Imeldy Staunton, nová upoutávka se soustředí na princeznu Dianu v podání Elizabeth Debicki. Sezóna sleduje Dianin život po jejím odchodu z královské rodiny, kdy se potýká s neutuchajícím zájmem médií a snaží se najít novou cestu.

Diana najde dočasnou útěchu na dovolené s Fayedovými v jižní Francii, která jejím synům poskytne jiný životní styl - plný luxusních jachet a filmových večerů. Mezitím se princ Charles věnuje obvyklým aktivitám královské rodiny v Balmoralu.

Jak však kouzlo opulentních jachet a neustálého zájmu médií slábne, Diana pociťuje nutkání znovu se spojit se svými syny, kteří zůstávají v Balmoralu. Následná cesta do Paříže vyvrcholí klíčovým okamžikem na pozadí stále dotěrnějšího a agresivnějšího mediálního prostředí.

Po tragické autonehodě, při níž přijdou o život Diana a Dodi Fayed, se královská rodina, zejména královna, ocitá nepřipravena na obrovskou vlnu veřejného smutku, která následuje.

V hereckém ansámblu sezóny se objeví Jonathan Pryce jako princ Philip, Lesley Manville jako princezna Margaret, Dominic West jako princ Charles, Claudia Harrison jako princezna Anne, Olivia Williams jako Camilla Parker Bowles, Bertie Carvel jako Tony Blair, Salim Daw jako Mohamed Al Fayed a Khalid Abdalla jako Dodi Fayed.

První díl závěrečné sezóny bude mít premiéru 16. listopadu, druhý díl bude následovat 14. prosince.

zdroj: Netflix

Zdroje: Netflix

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.