Tyhle hororové novoty i klasiky vás vyděsí nejen během Halloweenu

2. 11. 2015 - 10:25 | Téma | red

Tyhle hororové novoty i klasiky vás vyděsí nejen během Halloweenu zdroj: tisková zpráva

Svátek pro všechny milovníky strašidelných kostýmů a příšer je za námi. To ale neznamená, že byste si neměli pustit dobrý hororový film. Naopak, sychravé podzimní večery jsou na horory ideální. Ať už se chcete podívat na podzimní novinku nebo kultovní biják, přinášíme vám výběr toho nejlepšího.

Pro ty, kteří hledají film orientovaný přímo na Halloween, jsou tady Historky z Halloweenu. Nový soubor deseti hororových příběhů vás zavede do malého města během sváteční noci. Každý film má svého vlastního režiséra a jednotlivé díly mají tak svůj vlastní rukopis. Nudit se tedy rozhodně nebudete. Dočkáte se několika velmi povedených momentů, kvůli kterým film určitě stojí za zhlédnutí.

Skupině kamarádů z heavymetalové kapely se náhodně podaří vyvolat démona, který má jediný cíl - užít si zábavný a krvavý večer. Film příhodně pojmenovaný Deathgasm je plný inovativních efektů, které nejsou k vidění v každém hororu. Smolař Brodie (Milo Cawthorne) chce uniknout vlastní pochybné existenci pomocí svojí hudební kapely. Netuší ale, že jejich nejnovější song rozpoutá na zemi apokalypsu. Je to tedy na Brodiem a jeho kamarádech, aby se pokusili překazit démonickou invazi. Film určitě osloví každého, kdo vyrostl v době, kdy byl heavy metal považován za Satanovu hudbu.

Jednoznačným hororovým favoritem tohoto Halloweenu je Purpurový vrch. Nejen proto, že hlavní role si zahráli skvělí Mia Wasikowska, Jessica Chastain a Tom Hiddleston , ale především díky dokonale tajemné atmosféře. Tento horor není klasickým „krvákem“, ale pohrává si s psychologií postav i diváků. Kultovní režisér Guillermo Del Toro vytvořil fenomenální příběh o tajuplném domu, který se snaží pohřbít dávná tajemství.

Neobvyklou podívanou je hororově laděný western Bone Tomahawk. Po podobně tematických filmech jako Stopy zmizelých nebo Hněv duší přichází režisér S. Craig Zahler s filmem, který oba předchozí strčí do kapsy. Excelentnímu hereckému obsazení kraluje Kurt Russel, který si zahrál šerifa malého městečka Bright Hope. Potom, co skupina divošských kanibalů unese několik osadníků, vydávají se místní pistolníci na záchrannou akci. Co je čeká v divočině, si ale nedovedou představit ani v těch nejčernějších snech.

Na závěr vám připomeneme kultovní horory, mezi kterými jednoznačně nesmí chybět Halloween od Johna Carpentera z roku 1978. Příběh chlapce, který se po patnácti letech vrací dokonat svůj ďábelský plán, si za posledních 30 let našel cestu na přední hororové příčky. Stejně tak remake slavného hororu Kruh také oživí váš halloweenský výběr. Nejen příběh, ale i ponurá technika vás donutí se opravdu bát.

Klasika, jakou je Záhada Blair Witch si jistě zaslouží místo mezi legendárními horory. A to nejen příběhem o třech ztracených studentech, ale také neobvyklým finančním úspěchem. Film, který stál producenty pouhých 60 tisíc dolarů, dodnes vydělal přes 248 milionů dolarů. Za zmínku stojí i horor Lesní duch z roku 1981, který vás zavede na opuštěnou chatu v lesích.

Zdroje: Vlastní , YouTube

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.