Twilight sága: Zatmění míří do českých kin

28. 6. 2010 - 19:45 | Téma | red

Twilight sága: Zatmění míří do českých kin zdroj: tisková zpráva

Seattlem otřásá série záhadných vražd a krásné Belle znovu hrozí nebezpečí od záludné upírky Victorie, která ji chce zabít. Musí urovnat své vztahy a rozhodnout se, čemu dá přednost: zda lásce k Edwardovi, nebo přátelství s Jacobem. Komplikací je, že Edward je upír a Jacob vlkodlak, oba soky přitom spojuje nesmiřitelná nenávist. Takový je příběh amerického upírského hororu Twilight sága: Zatmění, který dnes představila na projekci v Praze společnost SPI. Do českých kin ho uvede od 30. června ve dvaatřiceti kopiích.

Hlavní role snímku střídajícího akční scény s romantickými ztvárnili Kristen Stewart, Robert Pattinson a Taylor Lautner. Je třetím dílem mezinárodně úspěšné upírské ságy, jejíž hrdinka Bella je opět v nebezpečí. Zatímco většina jejích spolužáků řeší, co bude po střední škole, ona má jiné starosti. Schyluje se totiž k válce mezi upíry a vlkodlaky. Nakonec se oba klany spojí, aby čelily mnohem horšímu nebezpečí - armádě upírů novorozených, kteří na rozdíl od těch "normálních" jen s bledými tvářemi koukají, koho by rafli. Budiž řečeno, že se přitom neobjeví ani kapka krve.

Twilight saga, Robert Pattinson, Kristen Stewart

Za necelých pět let se Twilight sága autorky Stephenie Meyer stala světovým fenoménem. Podle distribučních informací byla kniha přeložena do 50 jazyků a prodalo se jí na 100 miliónů výtisků. Pokračování jsou úspěšná i na DVD a jen v USA se jejich prodej počítá v milionech kusů.

Podle producenta Wycka Godfreye je ve třetí části nejvíce akčních scén. "Vyvrcholením je souboj mezi vlkodlaky, upíry a novorozenými upíry. A mimo to je jasné, že vztah Bella - Edward - Jacob kulminuje," uvedl Godfrey v distribučních materiálech. Režisérem filmu Twilight sága: Zatmění a následníkem Catherine Hardwick a Chrisa Weitze v této roli byl David Slade. Producenti prý vždy chtěli promíchat styly různých filmů a tak přemýšleli nad různými režiséry každého dílu.

Twilight saga

Režisér Slade při práci na filmu přiznal, že právě čistě romantické scény byly pro něj obrovskou výzvou, zábavou i profesionálním růstem. Fanoušci opět potkají hrdiny, známé z předchozích dílů s podtitulem Nový měsíc a Stmívání. "V prvé řadě je to love story o hledání způsobu, jak mohou Bella a Edward žít ve světě, o kterém vědí, že by v něm neměli být schopni existovat spolu. Od začátku až do konce máme jednu scenáristku Mellisu Rosenberg a herce, kteří rozumějí svým postavám," komentoval to Godfrey. První film byl o nové lásce, druhý o ztrátě a ten nejnovější o tom, jak těžký je opravdový vztah.

ČLÁNKY O FILMU

Twilight sága: Zatmění vede tabulku návštěvnosti kin

Twilight sága: Zatmění vede tabulku návštěvnosti kin

7. 7. 2010 | Téma | red

Americký upírský horor Twilight sága: Zatmění, který je třetím dílem mezinárodně úspěšné upírské ságy, vede tabulku návštěvnosti českých kin. Kristen Stewartová, Robert Pattinson a Taylor Lautner v hlavních rolích snímku střídajícího akční scény s romantickými, o víkendu do kin přilákali bezmála 66.000 diváků.
Světová premiéra třetího dílu Twilight ságy měla rekordní zisk

Světová premiéra třetího dílu Twilight ságy měla rekordní zisk

3. 7. 2010 | Téma | red

Třetí díl upírského romantického filmu Twilight sága: Zatmění vydělal během své středeční premiéry 68,5 milionu dolarů (1,4 miliardy korun). Překonal tak rekordní výdělek za první den mezi snímky, které byly do distribuce v amerických kinech uvedeny ve středu. Dnes to oznámila agentura AP.
Twilight sága: Zatmění

Twilight sága: Zatmění

26. 6. 2010 | Téma | red

Třetí pokračování mega úspěšné Twilight ságy,natočené podle bestsellerů Stephenie Meyerové.
Před kinem v Los Angeles táboří stovky fanoušků Twilight ságy

Před kinem v Los Angeles táboří stovky fanoušků Twilight ságy

23. 6. 2010 | Téma | red

Malé stanové městečko vyrostlo v centru Los Angeles před kinem Nokia Theatre. Táboří v něm stovky fanoušků upírské filmové ságy Twilight, kteří si chtějí zajistit co nejlepší místo před čtvrteční slavnostní premiérou třetího dílu Twilight sága: Zatmění a zahlédnout na červeném koberci své filmové hrdiny. V kinech má film premiéru 30. června a mezitím už se pracuje na dalších pokračováních, napsala agentura AP.
Dvacetiletá Kristen Stewart, hvězda Twilight sagy, má problém s popularitou

Dvacetiletá Kristen Stewart, hvězda Twilight sagy, má problém s popularitou

3. 6. 2010 | Téma | red

Herečka Kristen Stewartová, hvězda upírské ságy Twilight, má problém s popularitou, kterou jí její role přináší. Před premiérou dalšího filmu ze série Twilight sága: Zatmění, která bude příští měsíc, se svěřila, že jí život na červeném koberci připadá skoro jako znásilnění, napsala agentura Reuters.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.