Tvůrci sci-fi Valerian představují svoji rozmáchlou vizi

26. 6. 2017 - 12:14 | Novinky | Adam Homola

Tvůrci sci-fi Valerian představují svoji rozmáchlou vizi zdroj: tisková zpráva

Zdá se, že filmová branže nám musí vždycky jednou za čas naservírovat obrovský, drahý a příliš epický blockbuster, kde každý záběr digitálností přímo přetéká. A někdy takový projekt musí chtě nechtě vyhořet. Podobně to zatím vypadá s Valerianem, který do kin přijde už za pár týdnů.

Obrovská produkce, ještě větší množství triků, většina filmu digitální a pod tím vším je skrytá triviální zápletka. Valerian je už z trailerů ohromně rozmáchlý a digitálně pestrý blockbuster, jehož epičnost nové video jen podtrhuje.

Na svědomí ho má Luc Besson (Léon, Pátý element, Lucy), jenže šikovnému režisérovi se bude nový film prodávat o to hůř, když v něm nemá žádné hvězdy. Nejznámější hereckou persónou, kterou prodává minimálně v trailerech, je Rihanna

Hlavní role ztvárnili víceméně neznámí Dane DeHaan (Valerian) a Cara Delevingne (Laureline). Ve filmu se sice objeví i veteráni Clive Owen a Ethan Hawke, jenže to také nejsou žádní mainstreamoví tahouni a kdo ví, jak dlouho ve filmu vlastně budou. Podobně to platí i o Johnu Goodmanovi, který ve Valerianovi jen dabuje jednu z postav a přímo na plátně ho neuvidíme.

Příběh Valeriana se odehrává ve 28. století, kdy Valerian a Laureline pracují jako speciální policisté udržující pořádek v lidských teritoriích. Poslání od ministra obrany je vyšle na misi do města Alpha – obří metropole, kde žijí tisíce druhů stvoření ze čtyř koutů vesmíru a společně tam sdílí vědomosti, inteligenci a vlastní kultury.

zdroj: Bioscop

Uprostřed města je ale tajemná temná síla ohrožující mírumilovnou existenci Města Tisíce Planet a tím i celého vesmíru. Ústřední dvojice musí zjistit co městu vlastně hrozí a pak nepřítele zastavit a zachránit tak nejen sebe, město, ale i budoucnost vesmíru. Takhle stručně nezní zápletka filmu zrovna originálně či nějak zvlášť lákavě.

Besson se svým týmem začal na filmu pracovat tři roky před samotným natáčením s tím, že storyboardy se začaly kreslit rok a půl před natáčením. Podle slov režiséra tak byli všichni natolik připraveni, že natáčení jako takové bylo nakonec docela jednoduché.

Besson přitom tvrdí, že o Valerianovi uvažoval už dřív, ale technologicky to nebylo možné. Pak přišel Avatar, všechno změnil a svým způsobem otevřel dveře a oči spoustě projektů a lidí z branže. Nejen pro Bessona by byla škoda, kdyby se Valerian přiblížil Johnu Carterovi. I když z něj druhý Avatar asi také nebude.

zdroj: Bioscop

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.