Turné Taylor Swift „The Eras Tour“ je na nejlepší cestě k dobytí kin

12. 10. 2023 - 13:26 | Novinky | Adam Homola

Turné Taylor Swift „The Eras Tour“ je na nejlepší cestě k dobytí kin zdroj: Foto: EMMA MCINTYRE/TAS23/GETTY IMAGES

Hudební fenomén Taylor Swift se chystá se svým koncertním filmem The Eras Tour překonat kasovní měřítka a dosáhnout rekordních tržeb za úvodní víkend mezi 150 a 200 miliony dolarů.

Distributor, společnost AMC Theatres, předpokládá konzervativnější celosvětový výdělek 150 milionů dolarů, včetně 100 milionů dolarů z amerického trhu. Film se bude promítat ve více než 8 500 kinech v téměř 100 zemích.

Taylor Swift a její tým se výrazně odchýlili od běžných zvyklostí v oboru a rozhodli se spolupracovat přímo s AMC Theatres, čímž v poměrně bezprecedentním kroku obešli tradiční hollywoodská studia. To ve výsledku umožňuje AMC nabízet film i dalším řetězcům kin.

Film je na nejlepší cestě překonat předchozí nejvýdělečnější koncertní filmy, včetně snímku Justin Bieber z roku 2011: Nikdy neříkej nikdy, který na domácím trhu utržil 73 milionů dolarů. Film Michaela Jacksona This Is It vydělal 72,1 milionu dolarů v USA a 181,9 milionu dolarů celosvětově. Očekává se, že film Swift také zastíní čísla z dřívějších let, jako je například film Trafalgar o koncertu BTS, který v omezené distribuci vydělal celosvětově přes 53 milionů dolarů.

Zdá se, že očekávání filmu The Eras Tour se veze na vlně mega populárního stejnojmenného koncertního turné Swift. Tato koncertní akce trhala rekordy v návštěvnosti a tržbách, ale mnoho fanoušků si nemohlo zajistit vstupenky. Očekává se, že filmová verze, která trvá dvě hodiny a 48 minut, přiláká značný počet mladších žen, což je demografická skupina známá opakovaným sledováním.

Celosvětové očekávání filmu je obrovské, zejména proto, že Swift zahájí své mezinárodní turné až v listopadu. Ohromující poptávka po koncertním filmu přichází poté, co koncertní turné ukončilo svou americkou část a zanechalo oceán mezinárodních fanoušků, kteří netrpělivě čekají, až na ně přijde řada. Vzhledem k již dosaženým milníkům v předprodeji vstupenek a vypočítavému riziku při distribuci není The Eras Tour jen dalším filmem; s trochou nadsázky je to regulérní kulturní událost, která je připravena nově definovat, čeho je možné ve světě koncertní kinematografie dosáhnout.

Zdroje: The Hollywood Reporter , AMC

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.