Troška začal o víkendu natáčet novou pohádku Čertova nevěsta

27. 7. 2010 - 13:00 | Téma | red

Troška začal o víkendu natáčet novou pohádku Čertova nevěsta zdroj: tisková zpráva

Zdeněk Troška začal o víkendu točit nový celovečerní film Čertova nevěsta. Snímek na motivy klasického příběhu z pera Boženy Němcové Spravedlivý Bohumil by se měl stát jednou z nejvýpravnějších pohádek posledních let. Natáčet se bude i na zřícenině hradu Choustník a zámcích Ploskovice a Buchlovice. ČTK o tom informovala Lenka Viková ze společnosti Media Pro Pictures.

První klapka Čertovy nevěsty padla v neděli u Týna nad Vltavou. Nejprve se na "place" představil král a královna v podání Davida Suchařípy a Sabiny Laurinové. Hlavní role Troška svěřil studentům pražské DAMU Václavu Šandovi a Evě Josefíkové. V pohádce se dále objeví i František Němec nebo Bára Munzarová.

Tvůrci Čertovy nevěsty sází nejen na romantický příběh plný nástrah, ale také na velkorysou výpravu s mnoha historickými kostýmy. Diváci se jejím prostřednictvím podívají na zříceninu hradu Choustník, na jeden z nejkrásnějších severočeských zámků Ploskovice nebo na barokní zámek v jihomoravských Buchlovicích. V kinech se Čertova nevěsta Zdeňka Trošky objeví v první polovině příštího roku.

Doktor od jezera hrochů

V únoru vstoupila do českých kin Troškova komedie Doktor od Jezera hrochů. Snímek natočený podle humoristické knihy Miroslava Švandrlíka zhlédlo v kinech jen do května 286.734 diváků. Největší úspěchy ale sedmapadesátiletému filmaři, který je autorem i několika dalších známých pohádek, přinesla trilogie letních komedií Slunce, seno...

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.