Třetí sezóna seriálu Mandalorian je už skoro tady

27. 2. 2023 - 14:16 | Trailery | Adam Homola

Třetí sezóna seriálu Mandalorian je už skoro tady zdroj: Foto: Lucasfilm

Třetí sezóna Mandaloriana je už skoro tady. První epizoda bude na Disney+ k vidění už 1. března a soudě dle nových ukázek se mají fanoušci Star Wars na co těšit.

Pokud jste posledních pár let žili mimo internet, máme pro vás menší opáčko: Mandalorian nejen populární seriál z univerza Star Wars, ale je to také lovec odměn najatý k dopadení cíle, z něhož se vyklube „Baby Yoda“, vlastním jménem Grogu.

Mandalorian se rozhodne dítě ochránit před Impériem, stane se jeho v podstatě adoptivním otcem a cestou potká spojence, jako jsou Cara Dune a Greef Karga. Čelí nepřátelům, jako je Moff Gideon, imperiální válečník, a dalším lovcům odměn. První série vzdává hold původní trilogii Star Wars nostalgickými prvky a představuje nové aspekty Star Wars lore, jako je mandalorianská kultura.

Ve 2. sezóně seriálu Mandalorian pokračuje ve své výpravě rytíři Jedi a spolupracuje se spojenci, jako jsou Bo-Katan Kryze a Boba Fett. Dozvídá se, že Dítě se ve skutečnosti jmenuje Grogu, a s pomocí týmu ho zachrání z křižníku Moffa Gideona. V sezóně se vrací postavy jako Ahsoka Tano, Bo-Katan Kryze, Boba Fett a Luke Skywalker. Mandalorian získá Darksaber, ale odmítne vládnout Mandaloru a rozloučí se s Grogem, když ho Luke přijde vzít jako svého učedníka.

zdroj: Lucasfilm

První série Mandaloriana získala na serveru Rotten Tomatoes 93% hodnocení na základě 100 recenzí. Kritici chválili akční a zručně zpracovaný příběh seriálu, i když někteří měli pocit, že je někdy příliš zdrženlivý. Velkým diváckým lákadlem byla také roztomilá hvězda seriálu, Baby Yoda.

Druhá série Mandaloriana získala na serveru Rotten Tomatoes na základě 36 recenzí hodnocení 94 %. Kritici vyzdvihovali poutavý a napínavý příběh seriálu i návrat oblíbených postav, jako jsou Ahsoka Tano, Bo-Katan Kryze a Boba Fett. Působivé vizuální efekty, složité budování světa a sugestivní hudba skladatele Ludwiga Göranssona byly také široce chváleny.

zdroj: Lucasfilm

Pozitivní recenze na seriál obsahovaly výroky jako „Působí jako klasické Star Wars způsobem, jakým nic jiného od Návratu Jediho“ (Matt Fowler, Den Of Geek) a „Je těžké nebýt ohromen tím, kolik péče bylo věnováno každému aspektu této produkce“(Laura Prudom, IGN). Někteří kritici však seriálu vytýkají epizodickou povahu a spoléhání se na nostalgii a fanouškovský servis namísto originality a kreativity.

Celkově se Mandalorian stal velkým hitem u diváků i kritiků a svou jedinečnou kombinací akce, dobrodružství a srdce oživil zájem o sérii Star Wars.

Mandalorian je sice možná tím aktuálně nejpopulárnějším hraným seriálem ze Star Wars, ale pořád je jen jedním z mnoha propojených seriálů ve světě Star Wars, které sdílejí stejnou časovou linii. Jedním z dalších je i připravovaná Ahsoka, která bude mít premiéru na Disney Plus a v níž si Rosaria Dawson zopakuje svou roli Ahsoky Tano, která se objevila ve 2. sérii Mandaloriana. Dalším chystaným seriálem v pořadí je Skeleton Crew s Judem Lawem v hlavní roli.

zdroj: Lucasfilm

Podle tvůrce Jona Favreaua byla 4. série Mandaloriana již napsána tak, aby odpovídala dějovým liniím těchto dalších seriálů. Favreau a spolutvůrce Dave Filoni mají dějovou linii Mandaloriana a jeho spin-offů plně zformovanou, přičemž 4. sezóna je ovlivněna událostmi z Ahsoky, Skeleton Crew a předchozích sezón Mandaloriana. Zároveň prý ale ani Favreau, ani Filoni nemají nepsaný definitivní konec Mandaloriana, a tak je otázkou, kolik sezón nás ještě čeká.

Zdroje: Lucasfilm

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.