Titanic, Avatar a Vetřelci – filmová hudba Jamese Hornera v Rudolfinu

29. 9. 2021 - 13:31 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Titanic, Avatar a Vetřelci – filmová hudba Jamese Hornera v Rudolfinu zdroj: Tisková zpráva

Pražské Rudolfinum se rozezní 2. října filmovou hudbou z pera výjimečného skladatele Jamese Hornera. Ten se podepsal pod filmovými trháky Titanic, Avatar, Čistá duše, Vetřelci nebo Star Trek. Koncert odehraje v jedinečném provedení Filmová filharmonie s dirigentem Markem Šedivým.

James Horner se během své životní kariéry spojil s tvůrci Stevenem Spielbergem, Georgem Lucasem nebo Ronem Howardem, ovšem nejvýjimečnější byla spolupráce s režisérem Jamesem Cameronem. Spolu se podepsali pod nejvýdělečnějšími filmy své doby - Titanic a Avatar. Za hudbu k velkofilmu Titanic získal Horner dva Oscary a za další filmové kompozice obdržel řadu ocenění a nominací na Grammy nebo Zlaté glóby.

Tento skladatel oslovil mnoho generací filmových fanoušků - na koncertě 2. října zazní hudba z filmových trháků Titanic, Avatar, Vetřelci, Statečné srdce, Čistá duše a několika dalších. Koncert Jamese Hornera je dalším ze série skladatelských koncertů Filmharmonie, kterou odstartoval John Williams.

Filmovou filharmonii bude dirigovat Marek Šedivý Filmovou filharmonii bude dirigovat Marek Šedivý | zdroj: Tisková zpráva

Filmová filharmonie je symfonický orchestr, který se věnuje živému zpracování filmové hudby. Koncerty Filmharmonie jsou nejčastěji věnovány určitému filmovému žánru, zatímco koncert hudby Jamese Hornera je jedinečný v tom, že se ke konceptu programu přistupuje zcela opačně a poskytuje jedinečný vhled do Hornerova magického filmového světa. „Na rozdíl od našich monotematických programů přinášíme nyní posluchačům jiný úhel pohledu,“ říká ředitel a dramaturg orchestru Matěj Lehár. „Rukopis skladatele si tak mohou diváci vychutnat hned v několika rovinách - od romantické hudby, přes srdceryvné drama až po napínavou hudbu sci-fi snímků.“

Koncert bude dirigovat Marek Šedivý, hlavní hostující dirigent Symfonického orchestru Českého rozhlasu, který s Filmovou filharmonií spolupracoval již v roce 2014, dále dirigoval koncert filmové hudby Johna Williamse v roce 2019. V některých částech programu se k orchestru připojí také chlapecký pěvecký sbor Bonifantes pod vedením sbormistra Jana Míška.

Vstupenky na koncerty Filmové filharmonie je možné koupit na webových stránkách http://www.filmharmonie.cz/, kde se také dozvíte podrobné informace o programu.

Zdroje: Inzerce

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.