The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford - preview

11. 7. 2008 - 13:29 | Téma | red

The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford - preview zdroj: tisková zpráva

Nejlegendárnější ze psanců Divokého západu ožívá ve westernu Andrewa Dominika The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford

Nejlegendárnější ze psanců Divokého západu ožívá ve westernu Andrewa Dominika The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford. Tenhle film se už teď může pyšnit jedním z nejstylovějším názvem roku, robinhoodovským hrdinou a prvotřídním obsazením – od plakátového miláčka žen Brada Pitta přes talentovaného Caseyho Afflecka až ke spolehlivému Samu Rockwellovi.

The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford SYNOPSE:
Jak titul předpovídá, vypráví The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford o nejznámějším americkém desperátovi Jessem Jamesovi (Brad Pitt) a jeho smrti z rukou a pistole zbabělého Boba Forda (Casey Affleck): Jesse James plánuje velkou loupež a zároveň musí bojovat se všemi, kdo touží po odměně za jeho hlavu. Netuší však, že největší nebezpečí mu hrozí od těch, kterým důvěřuje nejvíc.

INSPIRACE:
Jesse James se narodil v roce 1847 v Missouri. Když mu bylo 16 let přidal se k jižanským partyzánským jednotkám, kde už působil jeho bratr Frank. S koncem války se mnozí členové guerilly dali na loupeže. Stejně tak Frank a Jesse. Jesse vzbudil poprvé pozornost při přepadení spořitelny v Gallatinu v Missouri, kdy zastřelil pokladníka, kterého poznal ze starých časů a pokládal to za čin pomsty za občanskou válku. The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford V pohnuté době rekonstrukce to na Jihu vyvolalo vlnu sympatií. Noviny otiskovaly Jesseho dopisy, lidé mu drželi palce a desperát úspěšně pokračoval až do poloviny 70.let. Při nepovedené bankovní loupeži v září 1876 byl Jesseho gang kovaných válečníků rozprášen. Jesse se pokouší usadit se ženou a dětmi, ale s koncem 70. let skládá dohromady novou tlupu. Její členové se však začali obracet proti sobě a Jesse se stěhuje zpátky do Missouri. Má za to, že může věřit jenom dvěma mužům, bratrům Robertovi a Charleymu Fordovým. Charley už v gangu působil, Bob teprve začínal. Aby si zajistil lepší ochranu, nabídl Jesse bratrům, aby se nastěhovali do jeho domu. Netušil, že Bob jedná s missourským guvernérem o jeho zatčení. A v dubnu 1882, když se oteplilo a bandita chodil doma bez kabátu a pistole, Bob tasil a Jesseho zastřelil.

Život Jesseho Jamese se stal námětem mnoha filmů. V němém Jesse James Under the Black Flag hrál například Jesseho jeho vlastní syn. Ve Velké Nortfieldské loupeži (The Great Northfield, Minnesota Raid) z roku 1972 jej ztvárnil Robert Duvall, v současnější akční komedii Psanci Ameriky (American Outlaws) zase Colin Farrell. Mezi rarity potom patří béčkový horror Williama Beaudinea Jesse James Meets Frankenstein's Daughter z roku 1966.

The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford UPOUTÁVKA:
Aktuální teaser je z poloviny prezentací producentských log a názvů. Zbytek potěší klidným tempem a ostrým, studeným obrazem.

OBSAZENÍ:
V podání Brada Pitta dostane Jesse James zatím asi nejvíc sexy tvář, jakou kdy měl. V poslední době jsme měli Pitta možnost vidět především v těžkotonážních zábavních projektech typu Pan a paní Smithovi (Mr. & Mrs. Smith), Dannyho parťáci 1+2 (Ocean's Eleven, Ocean’S Twelve), nebo Troja (Troy). Letos se ještě představí v Iñárrituově povídkovém dramatu Babel. Casey Affleck dostal první významnější roli v Dannyho parťácích, vzápětí exceloval ve Van Santově Gerrym a nedávno i v Buscemiho Lonesome Jim. Robertova bratra Charleyho hraje Sam Rockwell, známý z Milujte svého zabijáka (Confessions of a Dangerous Mind). Naopak Jesseho bratra Franka podává herec a dramatik Sam Shepard (Bandidas).

TVŮRCI:
The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford vzniká dle románu Rona Hansena. Pro režiséra a scénáristu Andrew Dominik půjde o druhý film, debutoval v roce 2000 thrillerem Drsňák Chopper (Chopper). Kameraman Roger Deakins snímal například Mariňáka (Jarhead), Vesnici (The Village), a je dvorním kameramanem bří Coenů. The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford vzniká v produkci Brada Pitta a Tonyho a Ridleyho Scottových.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.