Taylor Swift pokořila Leonarda DiCapria a ovládla aktuální kasovní výsledky kin

23. 10. 2023 - 9:33 | Novinky | Adam Homola

Taylor Swift pokořila Leonarda DiCapria a ovládla aktuální kasovní výsledky kin zdroj: Foto: Apple TV+

Koncertní film Taylor Swift Eras Tour, který distribuuje společnost AMC Theatres, si udržel první místo v domácích pokladnách i o druhém víkendu a vydělal odhadem 31 milionů dolarů.

Tím se jeho celková domácí tržba zvýšila na 129,8 milionu dolarů. Mezitím westernové drama Martina Scorseseho pro dospělé, Zabijáci rozkvetlého měsíce, debutovalo se solidními 23 miliony dolarů. Eras Tour dosáhl prvenství jako první koncertní film, který na domácím trhu překonal hranici 100 milionů dolarů.

Tržby Eras Tour, který stál prý něco kolem 15 milionů dolarů a který Swift financovala sama, klesly o 67 %, což je v rámci žánru koncertních filmů považováno za chvályhodné. Naproti tomu Scorseseho snímek stál něco kolem 200 milionů dolarů, a tak pro něj bude těžší dostat se do černých čísel.

Zabijáci rozkvetlého měsíce dosáhli třetího nejvyššího celonárodního otvíráku ve Scorseseho kariéře, hned po filmech Shutter Island a The Departed. Film také získal hodnocení A- CinemaScore, čímž se vyrovnal nejlepším hodnocením ve Scorseseho filmografii.

Apple spoléhá na to, že Zabijáci rozkvetlého měsíce budou mít v kinech stabilní výkonnost během nadcházející oscarové sezóny, podpořenou silnými kritikami a pozitivním přijetím diváků. Film se však potýká s „problémy“, mezi něž patří jeho 206minutová stopáž (takový film pak neprotočíte v kinech tak často, což je komerčně velmi omezující) a demografické složení publika, které je spíše starší - 56 % kupujících vstupenek je starších 30 let a 62 % tvoří muži (což zase ve výsledku omezuje možnost opakovaných návštěv kin).

Situaci dále komplikuje fakt, že Leonardo DiCaprio a ostatní herci se nemohou účastnit propagačních aktivit kvůli probíhající stávce SAG-AFTRA, takže Scorsese musí nést odpovědnost za propagaci sám. V mezinárodním měřítku Flower Moon debutoval se skromnými 21 miliony dolarů na 63 trzích, takže jeho celková celosvětová tržba činí 44 milionů dolarů. Nejlépe se filmu dařilo v evropských zemích, jako je Francie a Německo.

Dalšími kasovními novinkami jsou filmy společností Universal, Blumhouse a Morgan Creek Exorcist: The Believer se umístil na třetím místě s 6,7 milionu dolarů, čímž se jeho celková domácí hodnota zvýšila na 54,2 milionu dolarů. Tlapková patrola společnosti Paramount následoval se zhruba 4,5 miliony dolarů za čtvrtý víkend. V zámoří vydělal film Trollové (Trolls Band Together) společností DreamWorks Animation a Universal 14,3 milionu dolarů na 26 trzích.

zdroj: Apple TV+

Zdroje: BoxOfficeMojo

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.