Táta na plný úvazek (Jersey Girl)

21. 8. 2004 - 18:51 | Téma | red

Táta na plný úvazek (Jersey Girl) zdroj: tisková zpráva

Nekdejší nezávislá ikona Kevin Smith (Dogma, Mladí muži za pultem) zestárl přes noc o dvacet let a rozhodl se točit rodinnou zábavu. Jeho podvědomí mu však nedá pokoj a propašovává mu pod ruce scény o pornu a masturbaci. Napsal: VOJTĚCH RYNDA. Nenechte se zmást: Táta na plný úvazek není novým filmem Kevina Smithe - tedy ne toho Kevina Smithe, který má za sebou Clerks

Nenechte se zmást: Táta na plný úvazek není novým filmem Kevina Smithe - tedy ne toho Kevina Smithe, který má za sebou Clerks. nebo Dogma. Tátu na plný úvazek natočil jeho otec, který se shodou okolností jmenuje stejně. Jinak si to nedovedu vysvětlit, protože mezi tímhle filmem a Smithovými předchozími je rozdíl tak velký a takového druhu, že by mezi nimi člověk čekal aspoň dvacetiletou mezeru.

Táta na plný úvazek Melodrama o rodině, odpovědnosti a prioritách začíná na poměry žánru docela zhurta. Ollie Trinke (Ben Affleck), slušně rozjetý PR manažer z hudebního byznysu, najde ženu svých snů, ta však při porodu zemře. Truchlící Ollie následný kolotoč práce a starostí o dcerku Gertie brzy přestane zvládat, a tak není divu, že dostane padáka a přesune se z epesního newyorského apartmánu do New Jersey k pochlastávajícímu otci (George Carlin). Uteče sedm let; Gertie (Raquel Castro) chodí do školy, děda pořád pochlastává a Ollie žije v celibátu. Pak se stanou dvě věci: Ollie se seznámí s přímočarou holkou z videopůjčovny Mayou (Liv Tyler) a zároveň vycítí šanci, že by se mohl vrátit ke své původní práci a manhattanskému životnímu stylu. Co teď? Patří do New Yorku, kde na něj dávno zapomněli, nebo do balíkova v New Jersey, kde ho mají rádi?

Táta na plný úvazek A teď bych mohl být děsně vtipný a dělat si legraci z velkého finále, ale asi přece jenom neprozradím, jak to dopadne (klíčové slovo: školní besídka!). To totiž není vůbec důležité. Mnohem zajímavější je přemýšlet nad tím, jak se Smithovi povedlo do tak standardizovaného melodramatu narvat aspoň pár tak parádních scén jako je ta, v níž Maya zpovídá konsternovaného Ollieho ohledně porna a masturbace. Tohle by se rodinnému filmu stávat nemělo - a díkybohu za to, že se to stává, protože právě tyhle momenty z Táty na plný úvazek dělají pořád ještě relativně zábavnou a svěží podívanou. Filmu jinak dominuje suverénní Ben Affleck v hlavní dospělácké roli, akorát že divákovi nikdo Táta na plný úvazek nevysvětlí, jak je možné, že tak krásný chlap může zůstat sedm let bez sexu. Raquel Castro jako Gertie vypadá, jako by se před kamerou přímo narodila, a Liv Tyler si postavou špekaté magorky Mayi určitě spravila chuť po své anemické elfce. Neuškodí ani Affleckovo dvojsólo s Willem Smithem, i když právě tady už ty lepší momenty filmu sklouzávají do rodinných jistot, které vyplňují zbytek snímku. Takže je čas v nejlepším přestat.

DALŠÍ TEXTY:
DOGMA
MLADÍ MUŽI ZA PULTEM (CLERKS.)

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.