Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby

17. 5. 2006 - 3:26 | Téma | red

Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby zdroj: tisková zpráva

Preview: Will Ferrell jako neporazitelný závodník a Sacha Baron Cohen jako jeho francouzský vyzyvatel v komedii Andyho McKaye. Letošní léto dlouhých filmových názvů posílí očekávaná komedie Adama McKaye Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby s Willem Ferrellem v roli automobilového závodníka

Letošní léto dlouhých filmových názvů posílí očekávaná komedie Adama McKaye Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby s Willem Ferrellem v roli automobilového závodníka.

Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby Talladega Nights rozhodně nebudou nové Bouřlivé dny (Days of Thunder) (Tom Cruise jako závodník NASCAR, akční melodrama Tonyho Scotta z roku 1990). Naopak. McKayův debut Zprávař: Příběh Rona Burgundyho (Anchorman: The Legend of Ron Burgundy) s Willem Ferrellem patřil k velkému překvapení roku 2004. Od Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby se kvůli spolupráci McKay – Ferrell i zachování principů, které fungovaly na Zprávařovi, čekají velké věci.

SYNOPSE:
Ricky Bobby (Will Ferrell) je senzací amerických automobilových závodů NASCAR. Rickyho filozofií je vyhrát za každou cenu, a to se mu daří. Kromě toho, že je sám dobrým jezdcem, má vydatného spojence. Cal Naughton (John C. Reilly) je Rickyho kamarád z dětství a loajální parťák ochotný vždycky skončit „až“ druhý. Fanoušky opěvované duo sbírá vavříny od závodu k závodu až je vyzve nepřekonatelný francouzský řidič Formule 1 Jean Girard (Sacha Baron Cohen). A aby Ricky Bobby Girarda překonal, musí se nejprve vypořádat s démony a mindráky, které byste u čtyřicetiletého ‚Fittipaldiho‘ vůbec nečekali.

Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby INSPIRACE:
Dlouhý a poetický název, do sebe zahleděný hrdina, parodie machistického prostředí i obsazení jsou důkazy, že Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby kopíruje osvědčený model Zprávaře. Will Ferrel tu hrál populárního hlasatele televizních zpráv, jenž se těžko smiřuje s příchodem dámské konkurence. Název Talladega Nights odkazuje k závodnímu okruhu ‚Talladega Superspeedway‘ v Alabamě. V sérii NASCAR patří Talladeze titul nejrychlejší a nejnapínavější trati. Za povšimnutí nakonec stojí i množství benzínu v letošních letních trhácích: ve 3D animované komedii Auta (Cars) Johna Lassetera figuruje prostředí NASCAR a v akčním Rychle a zběsile: Tokijská jízda (The Fast and the Furious: Tokyo Drift) Justina Lina rychlá osobní auta jako taková.

Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby UPOUTÁVKA:
Trailer k Talladega Nights není bůh ví jak vyladěný, ale tuším, že soutěžit s upoutávkou k Mannově Miami Vice je letos stejně marné, jako závodit s Bobbym Rickym. Klip na druhou stranu naznačuje komediální potenciál filmu. Od absurdně pošahaného Ferrellova Rickyho Bobbyho přes zřejmý objev filmu, Saschu Barona Cohena coby vděčně výstředního Francouze Girarda až k autentické atmosféře oblíbených závodů.

OBSAZENÍ:
Will Ferrell patří ke komikům vyškoleným nekonečnou komediální TV show „Saturday Night Live“ (podobně jako třeba Bill Murray, nebo Steve Martin). Spolupráce s McKayem na Zprávařovi znamenala pro Ferrella zatím největší úspěch a Talladega by mu měla spravit chuť po loňské prokoučované Mojí krásné čarodějce (Bewitched). V zimě potom bude Ferrell k vidění v titulce nového filmu Marca Forstera Stranger Than Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby Fiction. John C. Reilly je známý různorodými charakterními rolemi, od muzikálu Chicago po dramata jako Magnolia, či Gangy New Yorku. Sachu Byrona Cohena proslavil zejména jeho TV satirický pořad Da Ali G Show, kde exceluje jako Kazachstánec Borat. Hlavní ženskou roli ztvárnila Amy Adams (Junebug).

TVŮRCI:
Podobně jako Ferrell, i scénárista a režisér Talladega Nights Adam McKay začínal v Saturday Night Live. Jeho dalším projektem je sci-fi komedie Land of the Lost o rodině uvržené do dinosauřího pravěku.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.