Tak a je to tady, teď se na příští rok odkládá i Duna

25. 8. 2023 - 10:49 | Novinky | Adam Homola

Tak a je to tady, teď se na příští rok odkládá i Duna zdroj: Foto: Warner Bros. Pictures

Spekulace se potvrdily a letos se tak nedočkáme ani druhé části první Duny. Na vině jsou samozřejmě stále probíhající stávky scénáristů i herců.

Odložení druhé části první Duny se shoduje s probíhajícími stávkami sdružení amerických scenáristů (Writers Guild of America, WGA) a SAG-AFTRA. Kvůli stávkám mají herci zakázáno účastnit se propagačních aktivit k dotčeným filmům. To by znamenalo, že hvězdné obsazení filmu Duna by se nemohlo zúčastnit tiskových akcí, nemohlo by dělat promo na sociálních sítích a vlastně by se k filmu nemohlo vůbec vyjadřovat. Což není úplně žádoucí, obzvlášť když tomu může dělat promo třeba i Zendaya s jejími nekonečnými zástupy fanoušků na sociálních sítích.

Podzim nám tak pomalu řídne a je otázkou, co všechno se ještě odloží. Dalším adeptem může být totiž i druhý Aquaman, který se už odložil několikrát a čeká se na něj opravdu dlouho, ale i tady platí, že rozverný Jason Momoa obrážející všemožné talk shows je žádoucí.

Herecké obsazení filmu Duna: Part Two" se kromě Timothée Chalameta v roli Paula Atreida objeví také Zendaya, Austin Butler, Florence Pugh, Rebecca Ferguson, Javier Bardem, Dave Bautista, Christopher Walken a Lea Seydoux a další.

Mezitím společnost Sony kvůli stávkám také odložila několik filmů, včetně filmu Lovec Kraven a pokračování Krotitelů duchů. Svého odkladu se dočkal i Spider-Man: Napříč paralelními světy, jeho druhou část. Odklad postihl i další film se Zendayou, tenisové drama Challengers společnosti MGM, byl také odložen na příští rok.

zdroj: Vertical Entertainment

Zdroje: Warner Bros. , Legendary

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.