Super Mario Bros. ve filmu je absolutní komerční pecka, za chvíli překoná miliardu

24. 4. 2023 - 13:11 | Novinky | Adam Homola

Super Mario Bros. ve filmu je absolutní komerční pecka, za chvíli překoná miliardu mario | zdroj: Foto: Nintendo

Animovaná rodinná pecka Super Mario Bros. ve filmu celosvětově nasbírala úctyhodných 871 milionů dolarů a velice rychle se tak přibližuje k hranici 1 miliardy dolarů.

Překonání magické hranice miliardy je tak jen otázkou pár dnů, maximálně týdne. Super Mario Bros. ve filmu se tak nevyhnutelně stane prvním filmem letošního roku, který utrží jen v kinech víc než miliardu dolarů.

O uplynulém víkendu si film udržel vedoucí pozici v domácích amerických i mezinárodních pokladnách, když utržil 58,23 milionu dolarů, respektive 70 milionů dolarů. K dnešnímu dni film utržil 434,33 milionu dolarů v Severní Americe a 437,5 milionu dolarů v zámoří, čímž se stal nejvýdělečnějším filmem letošního roku na celém světě i na domácím a mezinárodním trhu.

V mezinárodních pokladnách patří mezi nejvýdělečnější teritoria Mexiko (65,6 milionu dolarů), Velká Británie a Irsko (51,69 milionu dolarů), Německo (37,15 milionu dolarů), Francie (31,7 milionu dolarů) a Austrálie (27,3 milionu dolarů).

Film se stal nejvýdělečnějším filmem roku 2023 na 31 mezinárodních trzích, například v Austrálii, Německu, Mexiku a Velké Británii a Irsku.

Super Mario Bros. ve filmu, v němž se objevují hlasy Chrise Pratta, Anyi Taylor-Joy a Jacka Blacka, líčí dobrodružství kníratého instalatéra z Brooklynu a jeho společníků, kteří se snaží překazit hrozivému Bowserovi jeho snahu o ovládnutí světa.

Film zaujal diváky všech věkových kategorií a prosadil se celosvětově napříč všemi možnými věkovými kategoriemi. Jeho úspěch lze přičíst trvalé popularitě a nostalgii spojené s oblíbenou videoherní sérií, stejně jako nedávnému nedostatku filmů zaměřených na rodinu. Před uvedením filmu Mario se kina snažila přilákat rodinné publikum prosincovým filmem Kocour v botách: Poslední přání, což se taky povedlo a film utržil skoro půl miliardy dolarů. Nicméně je očividné, že Mario je prostě jiná liga.

zdroj: Illumination Entertainment

Zdroje: BoxOfficeMojo

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.