Staří akční hrdinové v nových Expendables narazili a končí

26. 9. 2023 - 11:41 | Novinky | Adam Homola

Staří akční hrdinové v nových Expendables narazili a končí zdroj: Foto: Lionsgate

Expendables 4 dosáhli jen na 8,3 milionu dolarů, což představuje nejslabší premiéru v sérii s Jasonem Stathamem a Sylvesterem Stallonem.

V těsném závěsu film mírně předstihl snímek Sestra II, který nadále dominuje zářijovým pokladnám. Původně očekávané výdělky Expendables 4, kteří se pod hlavičkou Lionsgate a Millennium promítali v 3 400 kinech, se pohybovaly kolem 15 milionů dolarů. I to by byla velká slabota, každopádně finální výsledek 8,3 milionů dolarů je prostě a jednoduše regulérní ostuda.

Nejnovější díl, který se vrací po téměř deseti letech od filmu The Expendables 3 z roku 2014, jenž otevřel s 15,8 miliony dolarů a celosvětově nashromáždil 214 milionů dolarů, se snaží vyrovnat minulým úspěchům série a tragicky mu to nejde ani po kvalitativní stránce.

První film Expendables debutoval s 35 miliony dolarů, druhý díl v roce 2014 pak s 28 miliony dolarů. Kumulativně první tři filmy v celosvětovém měřítku utržily 800 milionů dolarů.

Co se týče hereckého obsazení, ve čtvrtém díle série Expendables se do svých rolí vracejí Sylvester Stallone a Statham a veteráni série Dolph Lundgren a Randy Couture. Ve filmu se představí i nové tváře, mezi nimiž jsou Megan Fox, 50 Cent, Tony Jaa, Iko Uwais, Jacob Scipio, Levy Tran a Andy Garcia.

Výsledky Expendables 4 jsou střízlivou připomínkou problémů, kterým mohou franšízy čelit při návratu po výrazné přestávce, zejména na pozadí stále konkurenčnějšího a nepředvídatelnějšího trhu. A především připomínkou toho, že tihle borci, pod takovýmhle vedením, už vážně patří do starého železa. Možná by z toho šlo ještě něco vytřískat kdyby se série příště ujal schopný režisér a producent, jenže to se asi nestane. A tak pokud vůbec ještě někdy uvidíme nějaké Expendables, bude to maximálně tak na Netflixu.

zdroj: Lionsgate

Zdroje: BoxOfficeMojo

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.