Star Wars: The Acolyte nabídne hromadu akce, ale bude bez války

26. 7. 2023 - 9:10 | Novinky | Adam Homola

Star Wars: The Acolyte nabídne hromadu akce, ale bude bez války zdroj: tisková zpráva

Seriál The Acolyte, v jehož čele stojí spolutvůrce Russian Doll Leslye Headland, se odehrává 100 let před Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba, a směřuje k vyvrcholení éry Vrcholné republiky.

Tento časový rámec nebyl ve Star Wars v hrané podobně doposud zpracovaný. The Acolyte tím tak bude vyčnívat a to i díky tomu, že právě v tomto období bylo v galaxii zdaleka nejvíc míru a Star Wars tak najednou mohou z názvu vypustit to „Wars“ a být taky o něčem jiném. Tedy ne že by tam nebyl konflikt, nicméně tentokrát to nebude o masivních válkách napříč celou galaxií.

V rozhovoru pro podcast Dagobah Dispatch časopisu Entertainment Weekly se Headland a členové hereckého obsazení The Acolyte Amandla Stenberg a Lee Jung-jae podělili o několik postřehů.

Headland zdůraznila, že se The Acolyte odehrává v nejranější části časové osy Disneyho Star Wars, ve srovnání s ostatními dosavadními hranými počiny, „takže se díváme na období, kdy jsou Jediové na vrcholu své moci“. Z toho také vyplývá, že Sithové a další vyznavači temné strany vyčkávají ve skrytu a jsou připraveni udeřit ve vhodný okamžik.

„Díváme se na období, kdy v celé galaxii panuje mír. Bylo velmi náročné a zajímavé natočit 'Star Wars' bez války," vysvětlila Headland. „Takže se zrodila otázka: 'No, o čem by ten seriál měl být, když nebude o galaktickém konfliktu?“

Headland zdůraznila, že „Star Wars jsou vždy o nějaké verzi souboje podřízených proti instituci.“ Zaměřit se na padouchy, zejména v takovém časovém horizontu, jí přišlo zajímavé.

„Máme více Jediů, než jste viděli v jakémkoli Star Wars, ale zároveň vidíte více morálně nejednoznačných postav, než jste viděli v jiném Star Wars,“ dodala Headland.

„Protože nejsou žádné války, můžeme se opřít do podružností a morální nejednoznačnosti těchto postav. A tak mám možnost hrát něco, co v sobě skrývá spoustu morálních a etických konfliktů, což je podle mě moje oblíbená část Star Wars,“ dodala Stenberg.

The Acolyte se tak zatím rýsuje jako jeden z těch nejzajímavějších chystaných projektů z univerza Star Wars. I bez „války“ slibují tvůrci hromadu akce, především té se světelnými meči a bude zajímavé sledovat, jak se bude zrovna tenhle seriál profilovat. Po několika posledních kouscích totiž potřebují Star Wars novou krev do žil a filmy, pokud se tedy vůbec podaří, jsou ještě daleko.

The Acolyte bude k mání na Disney+ v průběhu příštího roku.

Oficiální obrázky na Acolyte tu zatím bohužel pořád nemáme.

Zdroje: Dagobah Dispatch

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.