Star Wars: Epizoda I – Skrytá hrozba

5. 2. 2012 - 15:24 | Téma | red

Star Wars: Epizoda I – Skrytá hrozba zdroj: tisková zpráva

Největší sága všech dob se vrací na plátna kin ve velkolepém 3D!

Neobyčejná příležitost proplout vesmírem kultovní ságy Star Wars v jedinečné 3D verzi je tu! Jako první George Lucas - režisér, producent a duchovní otec celé ságy, ve 3D představí Epizodu I. – Skrytou hrozbu. Prožijte Hvězdné války na vlastní kůži!

Galaktickou republikou zmítají nepokoje. Vznikly spory ohledně zdanění obchodních cest k odlehlým hvězdným soustavám. Chamtivá Obchodní federace doufá, že záležitost vyřeší její armáda bojových droidů, která začne úplnou blokádu malé planety Naboo. Zatímco Republikový kongres vede o těchto dramatických událostech zdlouhavé rozhovory, Nejvyšší kancelář tajně vyšle dva rytíře Jedi, ochránce míru a spravedlnosti v galaxii, aby konflikt zažehnali.

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba

Známý perfekcionalista George Lucas si již při produkci Epizody II (2002) a Epizody III (2005) pohrával s myšlenkou převést celou ságu Star Wars do 3D. A jak je jeho zvykem, svou vizi také naplnil a v roce 2010 se začalo pracovat na transformaci první epizody.

Záběr po záběru byly převedeny z 2D do 3D, ke každému jednotlivému snímku byl vytvořen simultální obrázek z pohledu druhého oka, aby se při současné projekci s původním snímkem dosáhlo požadovaného 3D efektu, jako kdyby byl film ve 3D již natočen. Dohled na převod Epizody I do 3D byl svěřen Johnu Knollovi, který supervizoval i vizuální efekty v původních Epizodách I, II, III Star Wars ságy.

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba

Epizoda I byla mimo jiné posledním dílem Star Wars, který byl natočen na filmový materiál a poté byl pro uvedení v roce 1999 zdigitalizován. Nyní byla opět použita původní verze z 35mm filmu a opět byla až následně digitalizována, čímž zůstala obrazová kvalita snímku v maximální možné míře zachována.

Velkou výzvu pro převod do 3D znamenala pro tvůrce také pestrá škála trikových záběrů, které se filmu vyskytují - průlety, hologramy, světelné meče, lasery… I díky nim se nyní diváci mohou těšit na velkolepou a nevšední 3D podívanou.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.