Spolupráce s Russellem Crowem je podle jeho kolegů občas nesnadná

19. 5. 2010 - 7:55 | Téma | red

Spolupráce s Russellem Crowem je podle jeho kolegů občas nesnadná zdroj: tisková zpráva

Dívat se sama na sebe, to je utrpení, říká herečka Cate Blanchettová, která se vrací na filmová plátna v roli Lady Marion v nové adaptaci klasické anglické pověsti Robin Hood. "Je to jako koukat se na domácí video, ale dělat to na veřejnosti. Vždycky jsou tam chvíle, kdy se cítíte, jako byste měli kalhoty u kotníků," dodala.

V rozhovoru, který poskytla magazínu Parade, se čtyřicetiletá herečka narozená v Austrálii svěřila i s tím, jak nesnadná je občas spolupráce s Russellem Crowem, který v novém filmu hraje Robina Hooda. "S Russelem to není vždycky snadné," říká Blanchettová. "Předchází ho jak jeho herecká, tak ta 'zastrašující' pověst. Ale vždycky mu jde o to udělat co nejlepší film. A já se taky nebojím prosadit, a tak jsme měli několik, řekněme, jadrnějších rozhovorů," dodala.

Russell Crowe, Cate Blanchett, Robin Hood

"V tomhle filmu pro mě bylo největší výzvou to, že ode mě (všichni) čekali, že budu vypadat mnohem krásnější než mužské spoluhvězdy, což není snadné, když k tomu máte dělat akční kousky. Líbila se mi jízda na koni a ten moment, kdy se Marion oblékne do drátěné košile a jede do bitvy. Jezdili jsme na malých, divokých ponících. Některé bylo opravdu těžké zvládnout a žádný z nich neměl sedlo. Všichni jsme jeli tryskem a bylo to vzrušující," uvedla herečka, která by byla ráda, kdyby se diváci chodili dívat na postavu, kterou právě hraje - a ne na Cate Blanchettovou.

"Líbí se mi měnit se jako chameleon. Ráda se dívám na výkony, které neruší všechny ty osobní přívažky ze skutečného života," prohlásila Blanchettová. "Proto se zdráhám prozrazovat příliš mnoho sama o sobě. Ano, je hezké mluvit o tom, že jsem matka a mám skvělého manžela a bla, bla, bla. Ale jsem mnohem radši, když se lidé soustřeďují na mou práci. Nedokázala bych být tím, čemu říkám 'osobnostní umělci', kteří čekají, že budete chodit na ně a ne na jejich postavu na plátně."

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.