Spike Lee natočil nový dokument o hurikánu Katrina

24. 8. 2010 - 15:50 | Téma | red

Spike Lee natočil nový dokument o hurikánu Katrina zdroj: tisková zpráva

Pět let poté, co natočil dokumentární seriál o New Orleans zdevastovaném hurikánem Katrina, se americký režisér Spike Lee do města vrátil s novým počinem zachycujícím úsilí města vrátit se k normálnímu životu. Napsala o tom agentura AP.

Leeův televizní seriál Hurikán Katrina: rekviem o čtyřech dějstvích z roku 2006 zachycoval pocity zmaru jeho obyvatel po úderu hurikánu a prolomení ochranných hrází, když se 29. srpna 2005 přes město Katrina přehnala. V jeho pokračování sleduje, jak o pět let později pokračuje obnova města.

Dvoudílný dokument s názvem If God Willing and Da Creek Don't Rise televize HBO uvede 23. a 24. srpna. Jeho první a čtvrtá hodina měly premiéru v úterý.

Ve městě bylo od bouře znovu vystaveno mnoho oblastí. Některé se ale podle AP stále podobají měsíční krajině. Než hurikán zaplavil 80 procent města, žilo v New Orleansu 455.000 obyvatel, nyní je to asi 380.000.

Film se také potýká s dopadem ropné havárie v Mexickém zálivu na ty obyvatele New Orleans, kteří se ještě s následky hurikánu zcela nevypořádali.

"První hodina byla velmi, velmi emocionální," řekla 53letá Sharon Starks. "Ale druhou hodinu jsem byla celou dobu rozzlobená. Bylo to o ropné skvrně (uniklé po havárii ropného vrtu společnosti British Petroleum) BP a měla jsem pocit, že se prostě objevili a poškodili nás..."

Při jednom z nejničivějších hurikánů v amerických dějinách v srpnu roku 2005 přišlo o život v New Orleansu více než 1800 lidí a 300.000 rodin se ocitlo bez přístřeší.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.