Spielberg si po více jak 30 letech splní přání: natočí Talisman od Stephena Kinga

8. 3. 2021 - 13:00 | Novinky | Adam Homola

Spielberg si po více jak 30 letech splní přání: natočí Talisman od Stephena Kinga Steven Spielberg, 2017 | zdroj: Foto: Gage Skidmore, Flickr, CC BY-SA 2.0

Práva na zfilmování knihy Stephena Kinga The Talisman vlastní Steven Spielberg už přes 35 let a teď se ke svému vysněnému projektu konečně dostane.

Jen z toho nebude film, jak Spielberg prapůvodně zamýšlel, ale seriál. Legendární režisér se totiž spojil s bratry Dufferovými, kteří jsou zodpovědní za všechny sezóny populárního seriálu Stranger Things. Společně tak chtějí vytvořit nový, na Talismanu postavený seriál, který bude Spielberg produkovat.

Příběh Talismanu se točí kolem 12letého chlapce Jacka Sawyera. Ten se vydá na velkou výpravu s cílem zachránit svoji umírající maminku. Pomoci mu má mocný talisman, jenže ten nedokáže zachránit jen jeho matku – talisman dokáže zachránit i celý svět. Příběh knihy se odehrává z části v Americe a z části v nebezpečném fantasy světě jménem The Territories.

Na seriálu se bude vedle výše zmíněných podílet i Curtin Gwinn, který Stranger Things produkoval a psal i scénář. Gwinn bude The Talisman psát a hodlá i celý seriál řídit. Seriál vznikne pod hlavičkou Netflixu a Spielberg na něm bude pracovat z pozice výkonného producenta v rámci své vlastní produkční společnosti Amblin.

Bratři Dufferové mají teď plné ruce práce s přípravami nové sezóny Stranger Things a i samotný Spielberg se ani ve svém pokročilém věku (74 let) nefláká. V současné době dokončuje West Side Story a připravuje The Kidnapping of Edgardo Mortara. Do toho pracuje na celé řadě filmů jako producent, například i včetně nového Indiana Jonese.

Zdroje: The Hollywood Reporter

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.